Edi Iordănescu își pune mâinile-n cap. Un alt tricolor de bază, în pericol să nu joace cu Finlanda

Gabriel Peneș 20.09.2022, 14:26
Edi Iordănescu își pune mâinile-n cap. Un alt tricolor de bază, în pericol să nu joace cu Finlanda

Edi Iordănescu își pune mâinile-n cap. Naționala României se află în fața ultimelor două partide din Liga Națiunilor, Vineri, 23 septembrie, tricolorii vor înfrunta Finlanda, la Helsinki, iar pe 26 septembrie vor juca împotriva Bosniei, pe Stadionul Giulești. Selecționerul Edi Iordănescu se confruntă, însă, cu mari probleme de efectiv. După accidentarea căpitanului Vlad Chiricheș, un alt titular, abia revenit în lotul tricolorilor, este în pericol să nu poată juca cel puțin în prima partidă.

Edi Iordănescu își pune mâinile-n cap

Edi Iordănescu își pune mâinile-n cap. Selecționerul de 42 de ani se află în fața unor teste importante pentru cariera sa. România va juca împotriva Finlandei și a Bosniei, pe 23 și 26 septembrie, în ultimele două întâlniri din Liga Națiunilor. Tricolorii ocupă ultimul loc în grupă, cu doar 3 puncte după 4 partide și doar o minune le-ar putea aduce clasarea finală pe locul 2.

Edi Iordănescu a transmis un mesaj dur către jucători, înaintea celor două meciuri. El a declarat că cine nu e dispus să vină la națională și pe jos, mai bine nu mai vine.

„Vreau să consolidăm la națională și lucrurile bune, pentru că sunt la națională și lucruri foarte bune.

Îmi doresc să avem continuitate la nivel de selecție, nu-mi doresc schimbări majore de la o acțiune la alta, din păcate trebuie să ne adaptăm.

Cine nu este dispus să vină pe jos la echipa națională atunci când este convocat, mai bine nu mai vine”, a spus Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Edi Iordănescu își pune mâinile-n cap. Un alt tricolor de bază, în pericol să nu joace cu Finlanda
Nicolae Stanciu are un sezon foarte bun în China, unde este titular incontestabil la lidera campionatului, Wuhan Three Towns

Un alt tricolor de bază, în pericol să nu joace cu Finlanda

Edi Iordănescu se confruntă cu multiple probleme în lotul tricolorilor. În afară de Ianis Hagi, pe care nu s-a putut baza de la începutul mandatului, selecționerul are noi bătăi de cap. Valentin Mihăilă, aflat în formă bună la Parma, s-a accidentat și n-a putut fi convocat. În aceeași situație se află și Andrei Ivan, de la U. Craiova, iar vețtile rele au continuat și după publicarea listei de convocați.

Florinel Coman are din nou probleme medicale, după meciul din Bănie, la fel ca Deian Sorescu. Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei, s-a accidentat în ultima partidă din Serie A disputată cu echipa sa, Cremonese și a fost înlocuit cu Bogdan Mitrea, de la U. Craiova.

Dar, conform Playsport, o altă veste neplăcută a venit dinspre cantonamentul de la Mogoșoaia: Nicușor Stanciu poate lipsi cel puțin de la meciul cu Finlanda. Stanciu a fost primul tricolor care s-a prezentat în baza de pregătire de lângă Capitală, sosind tocmai din China, unde joacă la Wuhan Three Towns. El are un sezon fantastic până acum, adunând 7 goluri și 7 pase decisive în 14 meciuri.

„Sunt pregătit mereu să îmi asum rolul de lider”

Mijlocașul chiar anunța că este gata să preia rolul de lider al acestei echipe, după ce Vlad Chiricheș s-a accidentat și va lipsi la cele două meciuri.

„Sunt pregătit mereu să îmi asum rolul de lider. Am un respect enorm pentru Vlad Chiricheș, el este liderul acestei echipe. Este o pierdere imensă pentru noi.

Dar am făcut lucrul ăsta de mai mulți ani, când au venit jucători noi, tineri. Mereu am fost alături de ei și am încercat să ajut pe toată lumea să se integreze”, a spus Stanciu, pentru FRF TV.

Stanciu s-a accidentat înaintea ultimei partide pe care Wuhan Three Towns, locul 1, a disputat-o cu locul 2, Shandong Taishan. El sosit în România dar, din păcate, până la acest moment a făcut doar exerciții în sala de forță. La primul antrenament pe care Iordănescu și-l dorea la intensitate maximă, programat luni aseară la Mogoșoaia, Stanciu nu a participat în ritm normal.

Mijlocașul de 29 de ani a ieșit pe terenul de joc, a dat câteva pase cu colegii și a efectuat doar alergări ușoare. Lotul nostru pleacă miercuri spre Helsinki, astfel că doar azi, marți, se mai poate vorbi de antrenamente serioase.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia din Liga Națiunilor

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova, 1/1), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....