Ce face ministrul Educației în prima zi din noul an școlar. Unde se întâlnește cu Klaus Iohannis

Ana Anitoiu 05.09.2022, 10:18

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se întâlnește cu președintele României, Klaus Iohannis, în această dimineață, în prima zi din noul an școlar. Cei doi vizitează la aceeași oră Colegiul Național „George Moisil” din București.

Întâlnire între ministrul Educației și președinte, în prima zi a noului an școlar

Sorin Cîmpeanu a anunțat, duminică, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că va fi prezent la festivitățile de deschidere a noului an școlar de la „Colegiul Național „Sf. Sava”, de la ora 8:30; la Colegiul Național „Grigore Moisil”; de la ora 10:00; și la Școala Gimnazială Specială nr. 7, de la ora 12:00.

De asemenea, conform agendei publice a președintelui Klaus Iohannis, șeful statului și-a anunțat la rândul său prezența la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, de la ora 10:00. Aceasta este prima sa ieșire publică de la încheierea dezbaterilor publice pe contestatele proiecte de legi ale educației.

La data de 31 iulie, Klaus Iohannis a criticat modul în care au loc în țară dezbaterile pe proiectele de legi, într-un discurs susținut la un festival tradițional din județul Brașov. Apoi, pe 1 august, Sorin Cîmpeanu a anunțat că mai multe articole din propunerile legii Educației vor fi modificate la propunerea Consorțiului Universitaria, potrivit edupedu.ro.

Ce face ministrul Educatiei in prima zi din noul an scolar. Unde se intalneste cu Klaus Iohannis
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, la o altă festivitate de deschidere a noului an școlar

La rândul lui, prim-ministrul Nicolae Ciucă participă la o festivitate de deschidere a noului an școlar, la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, conform anunțului Guvernul pentru jurnaliștii acreditați la această instituție.

„Atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Proiectul România educată necesită așezarea învățământului românesc pe principii noi care să asigure accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul uman al României”, a fost mesajul transmis de prim-ministru, cu ocazia începerii anului școlar 2022-2023.

Mesajul ministrului Educației, înainte de începerea școlii

În mesajul publicat duminică, cu o zi înainte de a începe școala, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că toți părinții și bunicii își vor putea însoți copiii sau nepoții la festivitatea de deschidere a noului an școlar.

„Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma Ai carte, ai parte!. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor!”, a fost o parte din mesajul ministrului.

Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că ministerul Educației este responsabil și determinat să ia cele mai bune măsuri pentru ca școala cu prezență fizică să se desfășoare în siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...