Când se afișează rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamnă. Ora la care se publică pe edu.ro

Andra Daoud 20.08.2022, 08:00
Când se afișează rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamnă. Ora la care se publică pe edu.ro

Când se afișează rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamnă? În a doua parte a lunii august va avea loc sesiunea de toamnă a examenului de BAC. Absolvenții de liceu care nu au obținut note de trecere în prima sesiune sau care nu au susținut deloc examenul, din diverse motive, mai au o șansă în cea de-a doua sesiune. Aceasta durează două săptămâni, iar rezultatele finale vor fi publicate pe edu.ro.

Când se afișează rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamnă

Marți, 16 august, va avea loc prima probă a sesiunii de toamnă a examenului de BAC 2022. Candidații trebuie să știe că această sesiune începe cu probele scrise, mai exact cu proba la Limba și Literatura Română. Urmează apoi proba obligatorie a profilului și proba la alegere și, dacă este cazul, examenul la limba maternă. Abia după încheierea probelor scrise se vor desfășura și probele de evaluare a competențelor orale.

Ministerul Educației a publicat calendarul după care se desfășoară sesiunea de toamnă a examenului de BAC. Astfel, aceasta începe pe 16 august, cu proba scrisă la Limba Română, și se încheie pe 31 august, atunci când se afișează rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamnă. La fel ca în prima sesiune, aceste rezultate vor putea fi consultate online, pe site-ul Ministerului Educației.

Candidații care susțin examenul de BAC în sesiunea de toamnă își pot afla notele, așadar, în ziua de 31 august. Acestea vor fi afișate pe edu.ro, în prima parte a zilei, mai precis înainte de ora 12:00, iar candidații le vor putea accesa în baza unui cod unic. Cei care nu vor fi mulțumiți de notele obținute, vor putea depune contestații, în aceeași zi, dacă va fi cazul.

Cand se afiseaza rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamna. La ce ora sunt publicate notele pe edu.ro
Rezultatele la BAC pentru sesiunea de toamna se vor afisa atat online, cat si la avizierele liceelor

Cine poate da BAC-ul în sesiunea de toamnă

Acei candidați care au promovat doar una sau două probe în prima sesiune vor susține acum doar probele nepromovate. Notele de trecere obținute în sesiunea anterioară rămân valabile. Așadar, dacă un candidat a picat proba la matematică în prima sesiune și le-a promovat pe celelalte două (respectiv cea la limba română și cea la alegere a profilului), el va susține în sesiunea de toamnă doar examenul scris la matematică.

Mai pot participa cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea de vară, dar și candidații din promoțiile anterioare care au picat. În schimb, nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Cei care au fost dați afară din examen pentru aceste motive în sesiunea de vară au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia putând participa din nou. De asemenea, candidații care nu au intrat în examen prima dată din cauza corijențelor și care încă nu au promovat la acele materii care le-au pus probleme nu se vor putea prezenta la sesiunea a doua de examen, ei fiind declarați repetenți.

Candidații care se prezintă la sesiunea de BAC de toamnă trebuie să respecte aceleași reguli stricte ca în prima sesiune. Accesul în sălile de examen se va face până la ora 8:30, iar candidații trebuie să aibă asupra lor doar actul de identitate și instrumente de scris. Este interzis accesul în săli cu dispozitive electronice sau cu materiale de inspirație, acestea fiind considerate tentative de fraudare a examenului.

La ora 9:00 vor fi distribuite subiectele, iar candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva. Pe tot parcursul probelor este interzisă comunicarea între candidați, precum și schimbul de materiale.

Calendarul complet al probelor

  • 16 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
Urmăriți Impact.ro și pe