Elevii care nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022. Sunt obligați să aștepte două sesiuni pentru a putea susține din nou examenul

Andra Daoud 10.08.2022, 17:33
Elevii care nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022. Sunt obligați să aștepte două sesiuni pentru a putea susține din nou examenul

Elevii care nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022 și motivul pentru care trebuie să aștepte două sesiuni pentru a participa din nou la examen, Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie sau care nu s-au putut prezenta la examen, din diverse motive, mai au o șansă în cea de-a doua sesiune.

În perioada 6-31 august are loc sesiunea de toamnă a examenului de BAC. Candidații au avut timp să se pregătească și să se înscrie la examen, însă sunt și câteva categorii de elevi care nu vor putea susține examenul în sesiunea din august 2022.

Elevii care nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022

În fiecare an, candidații care nu promovează BAC-ul în prima sesiune mai au o șansă la sesiunea din toamnă. Luna august este dedicată celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, iar cei care doresc să susțină examenul maturității acum s-au putut înscrie în perioada 18-25 iulie. Trebuie menționat că sesiunea a doua de BAC începe cu probele scrise.

Acei candidați care au promovat doar una sau două probe în prima sesiune vor susține acum doar probele nepromovate. Notele de trecere obținute în sesiunea anterioară rămân valabile. Așadar, dacă un candidat a picat proba la matematică în prima sesiune și le-a promovat pe celelalte două (respectiv cea la limba română și cea la alegere a profilului), el va susține în sesiunea de toamnă doar examenul scris la matematică.

Cine se poate prezenta la sesiunea a doua examenului de Bacalaureat 2022? Ei bine, pot participa cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea de vară, dar și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Ce elevi nu pot da BAC-ul în sesiunea de toamnă 2022? Nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cei care au fost dați afară din examen pentru aceste motive în sesiunea de vară au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia putând participa din nou. De asemenea, candidații care nu au intrat în examen prima dată din cauza corijențelor și care încă nu au promovat la acele materii care le-au pus probleme nu se vor putea prezenta la sesiunea a doua de examen, ei fiind declarați repetenți.

Ce elevi nu pot da BAC-ul in sesiunea de toamna 2022
Ce elevi nu pot da BAC-ul in sesiunea de toamna 2022

Aceleași reguli stricte pentru elevii care susțin BAC-ul în sesiunea de toamnă

Candidații care se prezintă la sesiunea de BAC de toamnă trebuie să respecte aceleași reguli stricte ca în prima sesiune. Accesul în sălile de examen se va face până la ora 8:30, iar candidații trebuie să aibă asupra lor doar actul de identitate și instrumente de scris. Este interzis accesul în săli cu dispozitive electronice sau cu materiale de inspirație, acestea fiind considerate tentative de fraudare a examenului.

De asemenea, este interzisă comunicarea între candidați pe parcursul probelor, precum și schimbul de ciorne sau de foi de examen, acestea fiind considerate, de asemenea, tentative de copiat. Examenul de Bacalaureat este monitorizat audio și video, așa că vor exista probe în cazul în care se încearcă fraudarea. La ora 9:00 vor fi împărțite subiectele, iar din acel moment candidații vor avea la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva.

Calendar BAC 2022 – sesiunea de toamnă 2022

  • 16 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe