Nicolae Ciucă, discurs radical despre momentul 10 august. „Oameni nevinovați au căzut victime violențelor”

Ana Anitoiu 10.08.2022, 14:01
Nicolae Ciucă, discurs radical despre momentul 10 august. „Oameni nevinovați au căzut victime violențelor”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a susținut un discurs radical despre momentul 10 august. Șeful Executivului a spus că la protestul din Piața Victoriei ce a fost reprimat cu brutalitate la acea dată, oameni nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate.

Nicolae Ciucă, despre protestul din Piața Victoriei de la 10 august

La patru ani de la protestul din Piața Victoriei de pe 10 august 2018, prim-ministrul a dat asigurări că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că justiția va avea la dispoziție tot ce este necesar pentru ca dosarul de investigare să fie dus la capăt.

„Au trecut patru ani de la protestul din 10 august în care oameni nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate. Vreau să dau garanția și să asigur că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violențe.

Garantez, de asemenea, că vom pune la dispoziția justiției tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt”, spune Nicolae Ciucă la începutul ședinței Guvernului.

Nicolae Ciuca, discurs radical despre momentul 10 august
Nicolae Ciuca. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nicolae Ciucă, despre jandarmi

De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că jandarmii care se fac vinovați de exces sau de abuz în exercitarea atribuțiilor pe care le au trebuie să ajungă să fie tragi la răspundere.

„Subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituție fundamentală în arhitectura statului și are menirea principală să asigure tot ceea ce e necesar pentru siguranța cetățeanului,

iar cei care se fac vinovați de exces sau de abuz în exercitarea atribuțiilor funcționale trebuie să fie trași la răspundere în conformitate cu prevederile legale”, a spus premierul.

Amintim că la data de 10 august 2018, aproximativ 100.000 de români, mulți veniți din străinătate, au ocupat Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Guvernului Dăncilă. Principala nemulțumire a fost legată de legile justiției.

După ce unii dintre manifestanți au încercat să rupă cordonul de jandarmi, forțele de ordine au intervenit brutal. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene, spray-uri cu piper și bastoane. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...