George Simion alungat de la protestul profesorilor din Piața Victoriei. Ce susține liderul AUR

Mihnea Tălău 25.05.2022, 16:24
George Simion alungat de la protestul profesorilor din Piața Victoriei. Ce susține liderul AUR

Proteste de amploare, miercuri, în Piața Victoriei. Sindicatul Lucrătorilor Poştali și sindicatele din învățământ au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. La mitingul organizat de profesori, și-a făcut apariția și liderul AUR, George Simion.

Geoge Simion acuzat că politizează protestul

Organizatorii protestului, liderii sindicali de la „Spiru Haret” şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au discutat cu Simion, rugându-l să plece pentru a nu da o tentă politică protestului.

George Simion, s-a retras alături de alți doi parlamentari AUR, cu care venise în Piața Victoriei.

Ulterior, el a postat pe pagina sa de Facebook o imagine în care apare alături de persoanele nemulțumite, aflate la protest, politizând practic mitingul lucrătorilor din învățământ.

El îl întreabă pe liderul PSD, Marcel Ciolacu dacă în România se mai poate trăi, în ziua de astăzi, cu 1.800 de lei, salariu pe care îl au multe dintre cadrele din învățământ.

„1800 lei… Marcel Ciolacu care nu merge la serviciu poate trăi din acești bani? Am cunoscut acești oameni acum 30 de minute la mitingul lucrătorilor in învățământ. Am fost singurii parlamentari prezenți”, a scris Simion pe Facebook, alături de selfie-uri din Piața Victoriei.

Sindicatele acuză executivul că nu vrea să stea la masa negocierilor

Principala solicitare a protestatarilor a fost mărirea salariilor precum și cererea ca Guvernul României să aplice în perioada imediat următoare Legea salarizării, ceea ce oricum ar însemna doar o compensare parțială a creșterii reale a inflației.

Practic, sindicaliștii acuză Executivul că nici măcar nu au stabilit un calendar al aplicării legii salarizării, deși aceasta este finalizată din 2017, iar aplicarea ei a suferit multe amânări de-a lungul anilor. Profesorii au primit o singură tranșă de majorare a salariului după 2017, dar din 2020, au fost oprite plățile, potrivit edupedu.ro.

Liderii sindicali spun că din ianuarie și până acum nu s-a stabilit nici măcar o întânire între Guvern și sindicate pentru a se stabili măcar un calendar al aplicării legii amânate din 2020.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...