Afacerea care a explodat de când motorina şi benzina s-au scumpit. E ocupat tot pentru următoarele luni

Dumitrică Roxana 25.07.2022, 23:18
Afacerea care a explodat de când motorina şi benzina s-au scumpit. E ocupat tot pentru următoarele luni

Prețul ridicat al benzinei îi determină pe români să găsească alternative mai ieftine pentru a putea merge cu mașina. Odată cu majorarea prețurilor la pompă pentru motorină și benzină, prețuri care de multe ori depășesc bugetele lunare, românii s+au orientat către instalațiile GPL.

Care sunt alternativele mai ieftine de combustibil

Astfel, românii au făcut programări în service-uri pentru următoarele 3 luni, pentru a-și adapta mașinile să funcționeze cu bani mai puțini. Sistemele nu sunt ieftine, însă investiția într-o instalație GPL se  amortizează după circa 10.000 de kilometri. Și asta datorită prețului la GPL, care este cu până la 50% mai mic decât cel al benzinei sau al motorinei.  numărul șoferilor care au ales ca variantă alternativă montarea instalațiilor de gaz petrolier lichefiat a crescut cu 40-50%.

Gazul este mai curat, lasă mai puține depuneri carbonice la ardere și permite ca uleiul de motor să rămână curat mai mult timp. Sistemul dual utilizează gazul lichefiat pentru a asigura lubrifierea camerei de combustie și pentru a preveni uzura prematură a supapelor produsă de alte sisteme GPL de gaz nelichidate.

Cat costa benzina si motorina in Bulgaria

Cum funcţionează instalaţiile GPL

Autoturismele cu instalatie GPL sunt duale, în sensul în care pot fi alimentate atât cu combustibil auto GPL, cât și cu benzina sau motorină, în funcție de configurația autoturismului. Cu toate acestea, kitul unei instalatii GPL funcționează diferit de la un tip de carburant la altul.

În cazul motoarelor pe benzina, dacă rezervorul cu instalatie GPL se epuizează, sistemul trece manual sau automat la modul benzina, fără ca șoferul să perceapă acest lucru, cu excepția unui indicator luminos.

În cazul unui rezervor alimentat cu motorină, sistemul electronic al acelei masini face ca instalatia GPL și motorina să se amestece în proporții corespunzătoare. Acest amestec se simte în momentul în care șoferul forțează turațiile de motor.

Montajul unei instalatii GPL pe masini cu care se îndeplinesc sarcini de rutină poate să nu prezinte probleme la nivel de motor. Totuși, dacă vă știți un împătimit al vitezei și vă face plăcere să accelerați, aceste produse pe gaz ar putea să nu fie o variantă pentru dumneavoastră, fiind problematice la nivel de motor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe