Bărbatul care l-a incendiat pe iubitul Oanei Radu și-a aflat sentința. Ce pedeapsă radicală a primit pentru crima sa

Ana Anitoiu 18.07.2022, 22:33

Bărbatul care l-a incendiat pe iubitul Oanei Radu și-a aflat sentința. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au dat un verdict în acest caz, la aproape trei ani de la crima comisă de Răzvan Ionuţ Drăghici.

Ce pedeapsă a primit bărbatul care l-a incendiat pe iubitul Oanei Radu

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au menținut hotărârea judecătorilor de la Tribunalul Dolj. Astfel, Răzvan Ionuţ Drăghici a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor calificat, crimă cu premeditare și distrugere, după ce l-a ucis pe iubitul Oanei Radu. În plus, el trebuie să plătească despăgubiri de sute de mii de lei.

„Sigur, pedeapsa este meritată, având în vedere gravitatea faptei. Pe de altă parte dacă te pui în postura părinților lui este greu de înțeles că s-a ajuns aici. Era o persoană introvertită. Era o persoană un pic mai ciudată, dar nu credeam că se va ajunge la așa ceva”, a spus un locatar din blocul în care a avut loc crima.

„Numai rău a făcut pentru blocul asta(…). Dacă a primit pe viață, a primit foarte bine. Să stea să-și ispășească pedeapsa că merită“, a spus o altă persoană care locuiește în acel bloc.

Barbatul care l-a incendiat pe iubitul Oanei Radu si-a aflat sentinta
Oana Radu si fostul ei iubit

Cum a avut loc tragedia

La data de 13 august 2019, Răzvan Ionuţ Drăghici a aruncat asupra 7 cocktail-uri Molotov asupra fostului iubit al Oanei Radu și a mamei sale. În timp ce femeia a scăpat doar cu leziuni la mâini, fiul ei, Alin, a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului. A fost internat de urgență la Spitalul Floreasca și a murit pe 7 septembrie.

La momentul tragediei, pompierii și polițiștii au fost împiedicați să intervină imediat, deoarece bărbatul i-a amenințat cu o sabie. Anterior, el a fost internat într-un spital de psihiatrie, dar părinții lui au reușit să-l externeze, făcând promisiunea că acesta își va respecta tratamentul.

Oana Radu, care s-a căsătorit cu Cătălin Dobrescu, în august 2020, a povestit că în momentul în care a avut loc tragedia, ea și bărbatul ucis nu mai erau împreună de aproape un an, deși încă mai locuiau în aceeași casă, pentru că fiecare se concentra pe viața profesională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...