VIDEO

„Furtuna” Simona Halep a ajuns în semifinale la Wimbledon. Jucătoarea din România s-a calificat după o prestație superbă în meciul cu Amanda Anisimova

Sorin Barbu 06.07.2022, 16:50

Simona Halep joacă superb la Wimbledon și s-a calificat în semifinale fără set pierdut. Duelul cu Amanda Anisimova nu i-a pus deloc probleme. Jucătoarea din Statele Unite a câștigat primul game, dar după aceea nu a mai reușit să reziste atacurilor furibunde. Halep a pus probleme din toate pozițiile, și-a plimbat foarte mult adversara și a reușit să câștige primul set cu 6-2.

Setul doi a început tot cu Halep la timonă. A condus cu 5-2, dar apoi a părut să ezite când a servit pentru câștigarea partidei. Iar adversara a profitat și tabela a arătat 5-4. A urmat un game foarte tensionat. Anisimova a avut trei mingi de meci, dar Halep a egalat, reușind să câștige partida. „Furtuna” Simona Halep au titrat jurnaliștii britanici.

Simona Halep a fost foarte bucuroasă după acest succes și a zâmbit la interviul de pe teren. Jucătoarea din România s-a calificat în semifinale fără să piardă vreun set, iar specialiștii au subliniat că partidele ei au durat în total doar cinci ore și jumătate.

„Mă bucur că sunt în semifinale. Mă simt dominată de emoții pentru că am ajuns atât de sus la un turneu atât important. Am întâlnit o jucătoare foarte bună, care pe final a lovit mingea foarte tare și nu prea am știut ce să fac, recunosc. Am servit bine cu primul serviciu, al doilea a fost mai slab astăzi.

Pot să spun că joc cel mai bun tenis al meu și mi-am recăpătat încrederea în mine și în forțele mele. Stau foarte bine la acest capitol, al încrederii. Publicul a fost superb și mi-a dat foarte multă energia astăzi”, a declarat Simona Halep, la interviul de la final partidei, la microfonul Eurosport.

Simona Halep – Amanda Anisimova 6-2, 6-4

UPDATE 16.40 – Final de meci palpitant. Amanda Anisimova a avut trei mingi de game și ar fi egalat în setul doi, dar Halep a revenit, a servit bine și s-a impus. Jucătoarea din România a ajuns în semfinalele competiției.

UPDATE 16.35– Emoții pentru jucătoarea din România. Anisimova s-a trezit pe final de meci și a câștigat al treilea game consecutiv.

UPDATE 16.30– Simona are un moment de derută. Are de apărat trei mingi de break, dar nu a reușit. Anisimova reduce din handicap. Nimic nu este pierdut.

UPDATE 16.28– Simona Halep își trage o clipă sufletul înainte de atacul final. A pierdut un game, dar o să servească pentru calificarea în semifinală.

UPDATE 16.26– Simona Halep se îndreaptă ca o furtună spre semifinalele turneului. A câștigat din nou fără emoții.

UPDATE 16.23- Simona Halep se îndreaptă cu pași siguri spre semifinală, jucătoarea din România „dansează” pe teren și adversara nu poate rezista atacurilor în serie.

UPDATE 16.20– Simona Halep este dezlănțuită și își pune rivala la respect. Anisimova nu găsește soluția și pierde din nou.

UPDATE 16.17–  Simona face din nou break-ul devreme. A fost excelentă la retur și preia conducerea în set. Fanii sunt încântați și aplaudă prestația jucătoarei noastre.

UPDATE 16.13– Simona servește foarte bine și reușește doi ași, Anisimova a făcut 16 greșeli neforțate. Sportiva din România a egalat în setul doi. Prestația ei este aplaudată de David Beckham, dar și de mama fostului star al naționalei de fotbal a Angliei.

UPDATE 16.10 – Setul al doilea a început, ca și primul, cu Anisimova la serviciu. Jucătoarea din SUA a început să servească mai bine. A câștigat primul game al setului doi.

UPDATE 16.07– Simona Halep nu vrea să scape meciul din mână. A servit foarte bine și a câștigat deși la un moment dat scorul a fost 30-30.

UPDATE 16.03– Simona Halep își permite un moment de odihnă, iar adversara revine și reduce din handicap. Jucătoarea din Constanța va servi și speră să câștige setul.

UPDATE 16.00– Simona Halep este foarte concentrată și determinată. A salvat două mingi de break și și-a adjudecat serviciul. Sportiva din România are un avantaj consistent în acest prim set și este greu de crezut că îl poate pierde. Halep este net superioară.

UPDATE 15.52– Simona joacă superb, atacă din toate pozițiile și își obligă adversara să se deplaseze foarte mult. Un nou break reușit de sportiva din România. Anisimova încearcă să returneze mingea lung, dar primește mereu o replică solidă.

UPDATE 15.47– Simona servește și speră să se desprindă. Jucătoarea din România a alunecat și le-a dat emoții fanilor, dar s-a ridicat rapid și nu are nicio problemă. Halep a câștigat acest game. Au trecut 11 minute de când a început partida.

UPDATE 15.45– Simona Halep s-a încălzit și începe să-și impună jocul. Sportiva din România a jucat foarte frumos și a câștigat pe serviciul adversarei. Este primul break al acestui meci.

UPDATE 15.41 – Simona Halep își intră în ritm și își valorifică serviciul.

UPDATE 15.36– A început partida, Anisimova servește prima. Un prim game pe care jucătoarea din Statele Unite ale Americii fără probleme, Simona nu a avut replică și nu a reușit niciun punct.

UPDATE 15.30– Cele două jucătoare au intrat pe teren și au început mișcările de încălzire.

UPDATE 12.15– Simona Halep a avut o supriză înaintea partidei cu Amanda Anisimova. Jucătoarea din România a aflat că antrenorul Darren Cahill i-a dat o mână de ajutor rivalei din sferturile turneului de la Wimbledon.

„Interesant să-l văd pe Darren Cahill la antrenament cu fosta sa elevă, Amanda Anisimova, cu o oră înainte ca Jannik Sinner să intre pe teren împotriva lui Novak Djokovic. Anisimova o înfruntă pe Simona Halep, care a avut o colaborare lungă cu Darren Cahill”, a scris pe Twitter jurnalistul James Gray.

La ce oră se dispută meciul Simona Halep – Amanda Anisimova

Este oficial! Organizatorii turneului de la Wimbledon s-au decis asupra programului zilei de miercuri și am aflat astfel la ce oră se dispută meciul Simona Halep – Amanda Anisimova. Duelul din sferturile competiției feminine este programat miercuri, 6 iulie, începând cu ora 15.30.

Partida va fi prima de pe Centre Court, iar după aceea fanii îi vor vedea pe Rafael Nadal și Taylor Fritz. Pentru Halep este o întoarcere pe terenul pe care a jucat atât de bine în partida cu Paula Badosa pe care a câștigat-o în două seturi, după doar 59 de minute de joc.

„Va fi un meci diferit. Bineînțeles, acela a fost un meci grozav pentru mine, dar mă aștept la o partidă dificilă. Sunt aici să joc la fel cum am jucat astăzi, mă concentrez pe jocul meu.

Sunt sigură că pot juca un tenis la fel de bun din nou, dar va fi o provocare. Sunt sferturile de finală de la Wimbledon. Sunt pregătită și abia aștept meciul următor”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a aflat la ce oră va avea loc meciul cu Amanda Anisimova
Simona Halep a aflat la ce oră va avea loc meciul cu Amanda Anisimova

Simona Halep conduce cu 2-1 la capitolul întâlnirilor directe, cea mai recentă întâlnire directă încheindu-se cu scorul de 6-2, 6-1, în faza sferturilor turneului WTA 250 de la Bad Homburg.

Pe Terenul Nr. 1, ziua de miercuri va fi condusă de sferturile dintre Ajla Tomljanovic și Elena Rybakina, respectiv Nick Kyrgios și Cristian Garin.

Cine transmite la tv meciul Simona Halep – Amanda Anisimova

Simona Halep și-a asigurat prin calificarea în sferturi un cec de 375.000 de dolari, iar un succes în partida cu Anisimova i-ar aduce un total de 650.000 de dolari. Sportiva din Constanța are în acest moment 39 de milioane de dolari, iar dacă ajunge în finală va depăși granița celor 40 de milioane. Halep se află pe locul trei în clasamentul câștigurilor și are cu trei milioane de dolari mai puțin decât Venus Williams, care a primit în conturi 42,2 milioane de dolari.

Partida în care Halep va lupta pentru un loc în semifinale va fi transmisă în România de Eurosport. Dacă reușește să se califice, Simona o va înfrunta pe învingătoarea din partida Ajla Tomljanovic și Elena Rybakina.

Traseul Simonei Halep de la Wimbledon 2022:
Turul 1: Halep – Muchova 6-3, 6-2
Turul 2: Halep – Flipkens 7-5, 6-4
Turul 3: Halep – French 6-4, 6-1
Optimi: Halep – Badosa 6-1, 6-2

Urmăriți Impact.ro și pe