Amanda Anisimova, temătoare înaintea meciului cu Simona Halep din sferturile de la Wimbledon. De ce a spus „nu am fost capabilă să-i ofer cea mai bună replică”

Sorin Barbu 05.07.2022, 09:36
Amanda Anisimova, temătoare înaintea meciului cu Simona Halep din sferturile de la Wimbledon. De ce a spus „nu am fost capabilă să-i ofer cea mai bună replică”

Amanda Anisimova este sportiva pe care Simona Halep o va înfrunta în sferturile turneului de la Wimbledon. Cele două s-au înfruntat și acum două săptămâni, la Bad Homburg, iar jucătoarea din România a câștigat în două seturi. Confruntarea dintre Simona Halep și Amanda Anisimova este programată miercuri.

Amanda Anisimova și Simona Halep se vor înfrunta pentru un loc în semifinale la Wimbledon

Amanda Anisimova a lăudat-o pe Simona Halep înaintea confruntării din sferturile de la Wimbledon, dar a încercat să explice că înfrângerea categorică de acum două săptămâni, din sferturile turneului de la Bad Homburg, a fost cauzată de o problemă medicală.

„Am jucat cu Halep acum ceva mai mult de o săptămână, e foarte greu să joci împotriva ei pe iarbă. A jucat foarte bine în acea partidă, dar acel duel a fost foarte greu pentru mine și pentru că am simțit un disconfort la încheietură. Ca atare, nu am fost capabilă să îi ofer cea mai bună replică.

Știu că mă așteaptă un nou meci foarte greu, dar abia aștept să o întâlnesc iar. Sunt sigură că amândouă vom da o luptă pe cinste pentru calificarea în semifinale”, a spus Amanda Anisimova, citată de wtatennis.com.

Amanda Anisimova o va înfrunta pe Simona Halep la Wimbledon

Jucătoarea din Statele Unite ale Americii are 20 de ani și ocupă locul 25 în clasamentul WTA. În optimi a trecut lejer de Harmony Tan pe care a învins-o cu 6-2, 6-3. Este primul an în care a reușit să treacă în turul doi al competiției.

„Când am venit aici, nu am crezut că va fi posibil să ajung așa departe. E un vis devenit realitate. E a doua mea semifinală la un Grand Slam, dar prima oară nu am apreciat performanța așa cum ar fi trebuit. Abia după aproximativ un an am început să înțeleg pe deplin ce realizasem, ce înseamnă acel rezultat pentru mine.

Abia când jocul nu îți mai merge și ești eliminată mereu în primele tururi înțelegi ce ai realizat. E greu să îți mai găsești motivația în astfel de momente, dar am continuat să muncesc. Din acest motiv sunt atât de fericită să ajung acum în sferturi la Wimbledon”, a mai spus sportiva din SUA.

Amanda Anisimova și Simona Halep s-au înfruntat de trei ori, iar sportiva noastră conduce cu 2-1.

06.06. 2019: Halep – Anisimova 2-6, 4-6
02.10.2020: Halep – Anisimova 6-0, 6-1
23.06.2022: Halep – Anisimova 6-2, 6-1

Amanda Anisimova este născută într-o familie cu rădăcini rusești și care s-a mutat în 1998 în SUA. A început să joace tenis la vârsta de doi ani, iar la vârsta de 15 ani a debutat pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după ce a primit un „wildcard”.

Urmăriți Impact.ro și pe