Nicolae Stanciu și-a impresionat colegii de la Wuhan. „I-am auzit vorbind între ei”. Pe ce post joacă la formația din China

Sorin Barbu 28.06.2022, 15:17

Nicolae Stanciu i-a lipsit foarte mult selecționerul Edi Iordănescu în partidele din Liga Națiunilor. Fotbalistul a fost lăsat să se adapteze în China și este deja un om esențial la Wuhan Three Towns unde a marcat trei goluri în șase partide. Internaționalul român a acordat un interviu exclusiv pentru playsport.ro în care a povestit cum și-a impresionat colegii de echipă, dar a și dezvăluit și ce rol a gândit pentru el antrenorul.

Nicolae Stanciu, primul interviu de la transferul în China. Cum i-a impresionat pe colegii de la Wuhan

Nicolae Stanciu a surprins acum patru luni când s-a transferat în China, dar mai cu seamă când s-au aflat detaliile afacerii. Slavia Praga avea nevoie de bani și a primit patru milioane de euro, în vreme ce jucătorul va câștiga 2,5 milioane de euro în fiecare din cei trei ani de contract. Cu bonusuri și prime poate chiar să depășească trei milioane de euro pe an.

Nicolae Stanciu nu a fost convocat la echipa națională pentru partidele din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu s-a gândit că este mai bine să-l lase „să-și facă mâna” la formația de club. Iar internaționalul român s-a impus rapid. În șase partide a marcat de trei ori și a oferit și patru pase decisive. Colegii de echipă sunt impresionați, iar internaționalul român a povestit cum au reacționat brazilienii de la Wuhan Three Towns în momentul în care se pregătea să execute o lovitură liberă.

„Da, a fost un episod interesant. Înainte să execut, i-am auzit cum vorbeau între ei și spuneau că sigur o să marchez iar. Așa că, după gol, am simțit că trebuie să merg spre ei, să ne bucurăm împreună. Crezuseră în mine”, a declarat Nicolae Stanciu, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Jucătorul român a dezvăluit că la Wuhan, ca și în fotbalul din China, investițiile sunt din ce în ce mai mari. A explicat și ce rol i-a găsit antrenorul.

„Și relația cu antrenorul este una foarte bună.Simt că mă integrez perfect în viziunea lui și în tactica pe care vrea să o transpună în teren. Aici joc în postura de număr 8, să spunem. Doar că am puțin mai multă libertate pe fază ofensivă.

Relația dintre noi e foarte bună, eu mereu m-am concentrat să învăț cât mai mult de la fiecare antrenor cu care lucrez. Și acum am mult de învățat și sunt fericit că am șansa asta”, a mai declarat fotbalistul.

Nicolae Stanciu poartă numărul 43 pe tricou și a recunoscut că face mari eforturi să învețe cuvintele uzuale din limba chineză.

Wuhan Three Towns este pe primul loc în campionatul chinez, cu 16 puncte în 6 etape, 2 peste Henan Songshan Longmen.

Urmăriți Impact.ro și pe