Nicolae Stanciu, prezentat oficial în China. „Eu și familia mea vom avea o viață nouă”

Sorin Barbu 15.02.2022, 16:31
Nicolae Stanciu, prezentat oficial în China. „Eu și familia mea vom avea o viață nouă”

Nicolae Stanciu s-a transferat în China, iar mutarea a fost confirmată oficial pe contul de Instagram al formației Wuhan Three Towns. Jucătorul a încercat să le intre la suflet fanilor și le-a transmis că își dorește să câștige titlul în China. Internaționalul român va câștiga trei milioane de dolari pe an.

Nicolae Stanciu, prezentat oficial de chinezii de la Wuhan Three Towns

Nicolae Stanciu începe o nouă aventură, în China. Clubul Wuhan Three Towns a anunțat pe contul de Instagram transferul jucătorului român de la Slavia Praga. „După negocieri amicale cu cehii de la Slavia Praga, jucătorul român a fost transferat oficial de Wuhan Three Towns Football Club”, au scris chinezii pe contul oficial de Instagram.

Nicolae Stanciu a trăit în tensiune în ultimele zile. Jurnaliștii din Cehia l-au criticat că a plecat de la Slavia și i-au transmis că este un mercenar, aluzie la salariul de trei milioane de dolari pe an pe care îl va primi de la formația din Wuhan. În plus a durat mai bine de zece zile să obțină viza de intrare în China.

„Experiența din China va fi ceva complet nou pentru mine, ce nu am mai trăit, dar merg acolo încrezător. Eu și familia mea vom avea o viață nouă.

Sper să avem succes și să câștigăm campionatul, dacă este posibil. Voi încerca să dau tot ce am mai bun, așa cum fac întotdeauna. Voi da totul pentru a cuceri trofee”, le-a transmis Nicolae Stanciu fanilor asiatici.

„Cu tristețe vă anunț că plec de la Slavia. Nu a fost decizia mea, clubul avea nevoie de finanțe, așa că am convenit că cel mai bun lucru ar fi să merg mai departe. Slavia va rămâne întotdeauna în inima mea. La revedere!”, a fost mesajul lui Stanciu pentru fanii Slaviei.

Transferul în China îi pune în pericol prezența la echipa națională pentru că drumul de la Wuhan până la București durează 22 de ore. De altfel, selecționerul Edi Iordănescu spunea, mai în glumă mai în serios, că își dorește ca acest afacere să nu se realizeze.

„Stanciu nu va ieși din circuit, pentru că va trebui să gestionăm altfel meciurile din Liga Națiunilor. Vom juca patru meciuri în 11 zile și deci nu va exista aceeași formulă de echipă. Vom apela la un sistem controlat de rotații și atunci va putea evolua și Stanciu”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

Nicolae Stanciu are cinci titluri în CV, două cu FCSB și Slavia Praga și unul cu Anderlecht.

Urmăriți Impact.ro și pe