Schimbare importantă pentru utilizatorii TikTok. Funcția nouă, așteptată de toată lumea

Badea Violeta 07.06.2022, 12:25
Schimbare importantă pentru utilizatorii TikTok. Funcția nouă, așteptată de toată lumea

TikTok este, fără îndoială, una dintre rețelele sociale care a câștigat multă popularitate în ultimii ani. Această aplicație permite crearea și partajarea clipurilor video scurte, iar reprezentanții continuă să-i aducă îmbunătățiri. Acum, aceștia testează o nouă funcție care va face ca experiența TikTok să fie una mai lipsită de distrageri, astfel încât utilizatorii să se poată concentra pe conținutul pe care îl vizionează. Iată despre ce este vorba!

TikTok testează o nouă funcție

Platforma TikTok a anunțat, de curând, că testează o funcție numită „clear mode” care, atunci când este activată, elimină descrierile video, butoanele de interfață și, aparent, orice altceva, lăsând doar videoclipul pe care îl urmărește utilizatorul.

„Clear Mode” a fost reperat pentru prima oară de consultantul în domeniul social media Matt Navarra, care descoperă în mod regulat caracteristici noi, în curs de dezvoltare și în fază beta în codul platformelor.

Capturile de ecran publicate de specialist au arătat că activarea funcției a șters totul de pe ecranul utilizatorului, cu excepția meniului de sus al TikTok, unde utilizatorii pot alege între „Pentru tine” și „Urmărire”, și a meniului de jos, cu bara Acasă/Amici/Creare/ Căsuță de email/Profil.

Cum se activează funcția?

Modul clar se activează manual la fiecare videoclip. Utilizatorii pot activa funcția apăsând în partea de jos a videoclipului, apoi atingând „Clear mode” sub butonul „Add to Favorites”.

Odată activată funcția, toate caracteristicile vizuale vor fi ascunse în afară de videoclipul respectiv. Astfel, poți viziona un TikTok pe ecran complet, fără nicio interferență din partea butoanelor suprapuse sau a subtitrărilor.

O problemă (pentru unii utilizatori) ar putea fi că nu este posibilă înregistrarea ecranului în timp ce este activ modul clar. Așadar, dacă speri să folosești modul clar pentru a înregistra videoclipuri fără filigranul care apare atunci când salvezi un videoclip, va trebui să continui să soliciți un crop.

De ce nu îmi apare Clear Mode pe TikTok?

„Clear mode” este în prezent testat de TikTok, ceea ce înseamnă că este disponibil în prezent doar pentru un grup select de utilizatori. Așadar, dacă nu reușești să îți dai seama cum să activezi modul clar, este probabil pentru că funcția nu este încă disponibilă pentru tine.

Pentru a vedea dacă ai modul clar pe TikTok, apasă lung pe un videoclip pentru a vedea dacă opțiunea pentru modul clar apare în meniul pop-up. Dacă nu, va trebui să aștepți și să vezi dacă testul se desfășoară pe scară mai largă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...