Ce spune directorul INFP despre cel mai puternic cutremur, din ultima perioadă, din țară. Detaliul important pe care trebuie sa- l stie românii

Redacția IMPACT 25.04.2020, 08:53
Ce spune directorul INFP despre cel mai puternic cutremur, din ultima perioadă, din țară. Detaliul important pe care trebuie sa- l stie românii

Un cutremur puternic s-a produs, noaptea trecută în zona județului Galați. Este seismul care s-a resimțit cel mai mult, în ultima perioadă.

Cel mai puternic cutremur din acest an

Cutremurul cu magnitudinea de 5.0 s-a produs noaptea trecută, în jurul orei 01:04, ora României. Seismul s-a produs la o adâncime de 22 km, în zona seismică Galați.

 

„În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALATI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 22km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km NV de Galati, 80km NV de Braila, 86km SE de Bacau, 141km S de Iasi, 147km E de Brasov, 154km NE de Ploiesti, 163km SV de Chisinau, 194km NE de Bucuresti, 197km SV de Tiraspol, 211km NV de Constanta”, au trasmis reprezentanții Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), pe site-ul oficial.

Ce spune directorul INCDFP

Potrivit mai multor internauți, seismul s-a simțit puternic și în județul Constanța, vreme de câteva secunde bune. Constantin Ionescu, director INCDFP, transmite că este firesc ca astfel de cutremure să aibă loc și că nu este un motiv pentru care ar trebui să fim speriați. Specialistul spune că nu există o activitate seismică puternică acum și că nu ar trebui să ne gândim că va urma un altul, la scurt timp.

”Nu a fost nici măcar o replică, nici una de două grade. La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure, de peste 5 grade, de regulă au 3-4 grade. Nu trebuie să ne speriem că după acest cutremur urmează unul mai mare, nu există o activitate.”, a spus Constantin Ionescu, director INCDFP.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs mai multe cutremure de pământ, cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter, unul produs în seara de 18 aprilie (3,7 grade pe scara Richter) și celălalt pe 12 aprilie, cu magnitudinea de 4,3 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe