Profilul psihologic al lui Vladimir Putin. Ce ascunde liderul de la Kremlin și ce decizie ar fi în stare să ia în privința unui atac nuclear. „Este sănătos, mediocru și maniac”

Ana Anitoiu 09.05.2022, 17:27
Profilul psihologic al lui Vladimir Putin. Ce ascunde liderul de la Kremlin și ce decizie ar fi în stare să ia în privința unui atac nuclear. „Este sănătos, mediocru și maniac”

Profilul lui Vladimir Putin a fost analizat de un psiholog. Specialistul a dezvăluit ce ascunde liderul de la Kremlin și ce decizii ar fi în stare să ia, de fapt, în contextul războiului pe care l-a declanșat la data de 24 februarie în Ucraina. Președintele rus n-ar fi deloc așa cum își dorește să pară.

Vladimir Putin este bolnav?

În ultima vreme, au apărut zvonuri conform cărora Vladimir Putin ar suferi de o boală gravă. Însă, psihologul Gabriel Anastase a explicat, în cadrul podcastului Laviniei Șandru, „Carte diem”, că nu pare că liderul de la Kremlin ar avea o asemenea problemă de sănătate. Dimpotrivă, toate indiciile arată că ar fi un om sănătos, lucid.

Pe de altă parte, conform psihologului, acțiunile lui Vladimir Putin demonstrează mediocritate, dar și manie, deși nu la modul psihotic. Liderul rus știe ce face și chiar încearcă să-și suprajustifice eșecul, erorile, acțiunile ce nu se ridică la nivelul de „țar de la Răsărit” – așa cum și-ar dori să fie perceput.

Cum arată profilul psihologic al lui Putin

Potrivit psihologului, Vladimir Putin este sadic, manipulator, mimează afecțiunea și își dorește să fie pe primul loc. Întrebat de Lavinia Șandru dacă liderul de la Kremlin ar putea merge până la a se sinucide pornind un război nuclear, Gabriel Anastase a spus că acesta nu are semnele unui om depresiv. Prin urmare, nu plănuiește acest lucru.

„În psihanaliză sunt câteva categorii de pulsiune: maniacul, sadicul, agresivul, histionicul și paranoidul. Se pare că Putin le are pe toate. Este agresiv, sadic, își calculează ce are de făcut într-o manieră greu de imaginat pentru un om afectuos, iubitor. Vrea să fie cel mai bun, cel mai tare, cel mai frumos.

Minte, manipulează, mimează afecțiunea. Dacă toate elementele astea se leagă bine, nu prea-l vedem cu acțiuni nesăbuite, nici cu acțiuni planificate de suicid, mai degrabă cu manipulare, minciună, intimidare”, a explicat psihologul.

Profilul psihologic al lui Vladimir Putin
Vladimir Putin

Ce decizie ar fi în stare să ia Vladimir Putin în privința unui atac nuclear

Psihologul Gabriel Anastase a mai spus că Vladimir Putin nu va declanșa un atac nuclear clar, organizat. Însă, lumea se poate aștepta la o acțiune fatidică gravă la nivel mondial, cu aparența unui accident în urma căruia liderul de la Kremlin ar nega că ar avea vreo vină.

„Dacă ar fi încolțit, da, ar putea declanșa o ofensivă, o contraofensivă. Putin s-a format sub apanajul politicii lui Stalin. A preluat de la Hitler această minciună. La fel face și el – nu te deportez, doar te evacuez, nu vreau război cu Europa, facem o operațiune specială. Astea sunt școli vechi sovietice”, a avertizat psihologul, în cadrul podcastului Carte Diem.

Care ar putea fi deznodământul războiului

Același psiholog a spus că Vladimir Putin nu va pleca fără victoria absolută sau dacă nu va fi forțat. Prin urmare, este puțin probabil ca liderul de la Kremlin să facă mari concesii în cadrul negocierilor de pace cu Ucraina.

„Nu va pleca fără victoria absolută. Va pleca forțat. Adică îl izolează toată lumea sau, dacă te pui contra legilor naturii, nu vei câștiga. Oamenii de lângă el cu siguranță nu sunt mulțumiți de evoluția asta. Nu i-a dus nici către victorie, nici către putere, a încercat el să-și consolideze puterea și victoria.

S-a enervat că a căzut Dodon, că a venit Maia Sandu, s-a enervat când a venit Deveselu cu scutul anti-rachetă. El spunea că vine lângă curtea lui dușmanul lui. Nu este dușmanul lui. Se pare că-l apreciază pe dușmanul ăsta și a încercat să-l imite în multe situații. Putin are comportament mediocru. Nu poate genera el inovație, dar imită”, a mai spus psihologul.

De Ziua Victoriei, liderul rus Vladimir Putin a spus că NATO a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei. El a adăugat că în aceste zile, militarii ruși luptă pentru oamenii lor din regiunea separatistă Donbas, dar și pentru apărarea propriei țări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...