Cum a ajuns fiul fostului premier Adrian Năstase să lucreze la Guvern: e în echipa numărului 2 de la Palatul Victoria

Alexandru Ioanid 26.07.2019, 09:18
Cum a ajuns fiul fostului premier Adrian Năstase să lucreze la Guvern: e în echipa numărului 2 de la Palatul Victoria

Mihnea Năstase, fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase, a fost angajat la Guvern în funcția de consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor, proaspăt numit în această funcție. Decizia a fost luată de premierul Viorica Dăncilă și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mihnea Năstase, fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase, calcă pe urmele tatălui său și a început să se familiarizeze cu administrația centrală. El a fost angajat în Guvern, pe funcția de consilier onorific, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Fiul cel mic al fostului premier va ocupa funcția de consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor. Mihnea Năstase va lucra în cabinetul acestuia, unde se va ocupa de implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Mihnea Năstase, angajat în Guvernul Dăncilă

Decizia de a-l angaja pe Mihnea Năstase i-a aparținut Vioricăi Dăncilă, cea care a semnat actul de numire publicat ulterior și în Monitorul Oficial. Potrivit MO, activitatea lui Mihnea Năstase nu va fi remunerată.

Nu este pentru prima dată când fiul cel mic al premierului Năstase, în vârstă de 26 de ani, lucrează sub aripa PSD. În ultimii ani, a fost consilier pentru delegația PSD în Parlamentul European.

În trecut, a mai ocupat și funcția de consilier al fostului europarlamentar PSD Cătălin Ivan, după care a devenit consilier în delegația socialiștilor români de la Parlamentul European. Potrivit CV-ului său,  Mihnea Năstase este absolnvet al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Are un master la London School of Economics and Political Sciences.

A urmat, de asemenea, cursurile Universității Americane din Paris, iar liceul l-a absolvit în Elveția.

Decizia de a-l angaja pe Mihnea Năstase la Guvern vine după ce Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu fostul premier Adrian Năstase. Se întâmpla imediat după încarcerarea lui Liviu Dragnea, atunci când Năstase a venit la Guvern pentru o discuție cu Dăncilă.

Fostul premier se arăta dispus să sprijine PSD-ul rămas fără Dranea. Adrian Năstase arăta că i-a cooptat pe fostul senator și ministru PSD Octav Cozmâncă și pe alți social-democrați foști sau actuali pentru a înființa „Grupul de sprijin pentru actualul PSD”.

Urmăriți Impact.ro și pe