Cel mai simplu și eficient truc care te scapă instant de mirosul de usturoi. Trebuie doar să consumi acest suc

Andra Daoud 28.04.2022, 17:03
Cel mai simplu și eficient truc care te scapă instant de mirosul de usturoi. Trebuie doar să consumi acest suc

Usturoiul este un ingredient aromat și foarte popular în bucătăria românească. Aroma lui persistentă îl face însă să fie evitat de multe ori, din cauză că mirosul poate rămâne chiar și o zi după ce a fost consumat, oricât ne-am spăla pe dinți. Există însă câteva trucuri care vă pot ajuta să neutralizați aroma puternică de usturoi.

Trucul care te scapă imediat de mirosul de usturoi

Usturoiul este, pe cât de gustos, pe atât de persistent din punct de vedere al aromei. Mirosul ne „urmărește” ore bune după ce am consumat acest aliment, indiferent cât de mult ne-am spăla pe dinți sau câtă gumă mentolată mestecăm. Explicația pentru faptul că mirosul nu dispare așa de ușor constă în faptul că acesta este dat de o enzimă numită sulfură de metil alil, substanță cu un miros puternic, care persistă până la 24 de ore.

Substanța este absorbită în organism și transferată în aparatul respirator, fiind eliberată în timpul expirației. Din acest motiv mirosul de usturoi persistă și nu dispare odată cu spălatul pe dinți. Există câteva trucuri pentru a neutraliza acest miros, unele mai eficiente, altele mai puțin. De exemplu, pentru a scăpa de gustul de usturoi puteți mesteca frunze de pătrunjel sau de mentă, însă aroma va rămâne în continuare, chiar dacă vi se va părea că a dispărut.

Sucul de lămâie este însă eficient pentru a scăpa complet de mirosul de usturoi. Explicația este simplă: lămâia conține ingrediente care neutralizează acele enzime care dau mirosul puternic al usturoiului și, în acest fel, scăpați de aromă. Ce trebuie să faceți, așadar, imediat după ce ați consumat usturoi, este să beți limonadă sau suc de lămâie proaspăt stors, dacă nu vă deranjează gustul acru.

Cel mai simplu si eficient truc care te scapa instant de mirosul de usturoi. Trebuie doar sa consumi acest suc 1
Trucul care te ajuta sa scapi de mirosul de usturoi

Cum poți scăpa de mirosul puternic al usturoiului

Usturoiul are aroma cea mai puternică atunci când este în stare crudă. Se folosește ca atare la sosuri și la mujdeiuri, însă și mirosul pe care îl lasă este pe măsură. Atunci când este gătit însă, usturoiul nu mai eliberează acea enzimă cu miros puternic, iar gustul este mult mai plăcut. Nu se mai simte iuțeala, ci doar dulceața și aroma.

O modalitate delicioasă de a vă bucura de usturoi este să îl preparați la cuptor, în coajă. Aveți nevoie de câteva căpățâni de usturoi, cărora le veți tăia capătul. Le puneți într-un vas, turnați peste ele ulei de măsline din belșug, adăugați o crenguță de rozmarin sau orice alte ierburi aromatice vă plac, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Scurgeți bine usturoiul de ulei și presați pentru a ieși conținutul. Veți vedea că usturoiul s-a înmuiat și va avea consistența unei paste. În plus, a dispărut iuțeala și a rămas doar gustul dulceag. Usturoiul copt poate fi savurat alături de cartofi, friptură sau ca atare, pe o felie de pâine prăjită, cu puțină sare.

Urmăriți Impact.ro și pe