Obiectul din casă care îți umflă factura la energie. Din cauza lui plătești atât de mult

Badea Violeta 12.04.2022, 09:27
Obiectul din casă care îți umflă factura la energie. Din cauza lui plătești atât de mult

Știai că aparatele electrocasnice consumă curent chiar și atunci când sunt oprite? Ei bine, află că apartamentul tău este plin de astfel de dispozitive care consumă energie electrică atunci când sunt închise, dar încă conectate la priză. Acest lucru duce automat la cheltuieli în plus. Află ce obiect din casă îți umflă factura la energie. Nu te-ai fi gândit niciodată la el!

Aparatul din casă pe care trebuie să-l scoți din priză neapărat

Ai întotdeauna grijă să oprești dispozitivele electronice? Ei bine, află că acestea continuă să consume energie, dacă nu le-ai scos din priză. Este important să faci acest lucru. Doar aşa vei economisi bani la factura de energie electrică.

Specialiștii spun că atunci când un aparat este încă conectat la priză, el continuă să consume energie electrică, chiar dacă am avut grijă să-l oprim.

Acest consum se numește ascuns și reprezintă 11% din factura la energie a unei gospodării. Pe lângă faptul că ne putem trezi cu facturi mai mari, fluxul de curent din dispozitivele aflate în stand-by pot avea și un impact asupra duratei de viață a acestor aparate pe care le îndrăgim atât de mult.

Și, dacă tot am vorbit despre dispozitive, ar fi cazul să aflăm care consumă cel mai mult. Se pare că placa de păr, unul dintre dispozitivele preferate de femeile din întreaga lume, consumă cât 300 de becuri. Da, ai auzit bine! Mai exact, un minut, cât ținem aparatul în priză este echivalentul a opt ore de funcționare a unui bec cu led.

Placa de par coonsuma intr-un minut cat alte aparate in 8 ore
Placa de par coonsuma intr-un minut cat alte aparate in 8 ore

Alte dispozitive cu consum mare de energie elctrică

Se pare că și televizorul intră în această categorie de aparate care consumă energie electrică chiar și atunci când sunt oprite. Acest aparat consumă energie pentru a reține programele de canale, preferințele lingvistice și ora.

DVD playerele, DVR-urile, consolele de jocuri video, cutiile de cablu sau satelit și aparatele stereo consumă, de asemenea, energie atunci când sunt oprite.

În plus, echipamentele de birou de acasă, cum ar fi barele de alimentare, computerele de birou, monitoarele, imprimantele, lămpile și tot ceea ce are un afișaj digital pot consuma energie electrică chiar și atunci când sunt oprite.

Aparatele de bucătărie, inclusiv cuptoarele cu microunde, aparatele de cafea, mixerele, prăjitoarele de pâine și multe altele, pot utiliza adesea o cantitate semnificativă de energie, ceea ce poate crește factura la utilități.

De asemenea, multe dintre încărcătoarele din casă, cele pentru telefoane mobile, scule electrice și MP3 playere, consumă energie în mod constant atunci când sunt conectate la priză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...