Ce se întâmplă cu școlile de luni? Cum vor învăța elevii

Ana Anitoiu 03.02.2022, 14:47
Ce se întâmplă cu școlile de luni? Cum vor învăța elevii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se va întâmpla cu școlile începând de luni și cum vor învăța elevii din țară. Oficialul a dat informații despre rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19, de care depind activitatea fizică în instituțiile de învățământ sau trecerea în sistem online.

Sorin Cîmpeanu, despre ce se întâmplă cu școlile de luni

Ministrul Educației a anunțat că nicio școală sau grădiniță din țară nu va trece în sistem online, deoarece joi nu s-a înregistrat niciun județ în care rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID-19 să fi depășit 75%.

„Conform informării primite de la Ministerul Sanatatii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid nu a depășit pragul de 75% in niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educație, nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ce se intampla cu scolile de luni? Cum vor invata elevii
Ministrul Educatiei a anuntat ce se intampla cu scolile de luni

Care sunt regulile de funcționare a școlilor din România, în contextul pandemiei

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu privire la regulile de funcționare a școlilor prevede că unitățile de învățământ pot funcționa cu prezență fizică doar atunci când rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID este de cel mult 75%.

În aceste județe cu rata de până la 75%, unii dintre elevi pot trece la școala online, pentru 10 zile, într-o situație. Mai exact, atunci când se confirmă trei cazuri de Covid-19 pe o perioadă de cinci zile de îmbolnăvire într-o grupă sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Evoluția pandemiei de coronavirus în România

În țară, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 32.671 de cazuri noi de coronavirus, cu 3.131 mai puțin decât în ziua precedentă. Din acest total, 3.308 au reprezentat reinfectări, la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Astfel bilanțul pandemiei de coronavirus în România a ajuns la 2.325.016 cazuri de Covid-19, dintre care 62.871 de reinfectări. În total, 1.961.511 persoane au fost declarate vindecate.

În intervalul 2 februarie, ora 10:00 – 3 februarie, ora 10:00, INSP a raportat 111 decese în rândul pacienților cu Covid-19. Bilanțul negru al pandemiei de coronavirus în țară a crescut la 60.353 de decese.

În spitalele din țară, numărul de pacienți Covid-19 internați în secții este de  10.719, cu 281 mai mult decât în ziua anterioară. La ATI sunt internate 993 de persoane, cu 20 mai mult decât în ziua precedentă. Din totalul internaților, 849 sunt minori, iar 20 dintre ei sunt la Anestezie și Terapie Intensivă.

În total, 160 de orașe din țară au incidență de peste 10 la mie, cea mai mare fiind în orașul Otopeni, județul Ilfov, de 37,88 la mie. Alte 505 comune au incidență de peste 10 la mie. Cea mai crescută, de 56,68 la mie, a fost înregistrată în Dumbrăvița, județul Timiș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...