Doi paramedici din Israel au sfidat toate barierele religioase. Cum au devenit celebri în lumea întreagă

Luiza Moldovan 30.03.2020, 15:52
Doi paramedici din Israel au sfidat toate barierele religioase. Cum au devenit celebri în lumea întreagă
Se apropia de ora șase seara, ora rugăciunii, și cei doi paramedici încă mai aveau apeluri de preluat de la oameni care aveau nevoie de ei. Avraham Mintz și Zoher Abu Jama, doi paramedici din Israel, au decis atunci să sfideze toate barierele religioase. Așa au devenit celebri.

Doi paramedici din Israel au sfidat toate barierele religioase. Cum au devenit celebri în lumea întreagă

Tocmai terminaseră de rezolvat cazul unei femei de 41 de ani care avea probleme respiratorii. Înainte de ea, un pacient de 77 de ani avusese nevoie de ei. Se făcea de șase și cei doi, membri ai Serviciului de Urgență Israel, știau că e singura pauză de care trebuia să profite.
Așa că fiecare a început să se roage. Mintz, un evreu credincios, a stat în picioare, cu șalul lui alb/ negru atârnându-i pe umărul stâng, cu fața înspre Ierusalim. Abu Jama, un musulman practicant, a îngenuncheat pe covorașul său alb cu maro, cu fața spre Mecca. Și așa au scris istorie.
Pentru cei doi, rugăciunea împreună nu e ceva nou foto: CNN
Pentru cei doi, rugăciunea împreună nu e ceva nou     foto: CNN

„O singură luptă, o singură victorie!”

Pentru cei doi paramedici gestul de a se ruga împreună nu era unul nou. De două – trei ori pe săptămână, ei fac teren împreună, așa că pentru ei nu e nimic ieșit din comun ca, la ora șase, fiecare să-și întrerupă activitatea și să se roage.
Pentru alții, însă, a fost gestul de milioane care, prin simplitatea lui, a spus totul. Gestul celor doi paramedici, surprins în fotografii, a făcut înconjurul lumii, adunând aplauze de peste tot.
În mijlocul pandemiei de Covid, doi oameni de religii diferite care se roagă împreună nu poate fi decât o inspirație pentru toți ceilalți.
„Sunt mândru de acești salvatori, indiferent de comunitatea din care provin sau de ce religie au”, a scris un utilizator pe Twitter. Altcineva a scris: „O singură luptă, o singură victorie! Să ne unim!”.

Mintz: „Rugăciunea e tot ce ne-a mai rămas”

Avraham Mintz a relatat despre gestul lor pentru CNN:
„Faptul că este atât de simplu îl face atât de puternic! Cred că Zoher și eu și tot restul lumii înțelegem că trebuie să ne plecăm capetele și să ne rugăm. E tot ce ne-a mai rămas”.
Mintz are 42 de ani, trăiește în Be’er Sheva și este tatăl a nouă copii. Când nu salvează vieți, antrenează voluntari pentru misiunile de salvare. Abu Jama a fost unul dintre voluntarii pe care i-a pregătit Mintz. Jama este tatăl a șapte copii. Despre „maestrul” său, Jaba (39 de ani) a spus:
„Cred că este o persoană care dă și primește onoare și asta este extrem de important”.

„Ei sunt eroii Israelului”

Pe lângă alte misiuni de salvare pe care le au, cei doi au misiunea de a transporta la spital pacienți cu coronavirus sau în hoteluri special desemnate pacienților cu Covid, testează pentru coronavirus, colectează donații de sânge și multe altele.
Șeful lor a spus cu mândrie că „oamenii lui privesc virusul în față, ei sunt eroii Israelului„.
„Tuturor le e frică de virus. Și nouă ne e, dar avem credință și lăsăm totul în voia Domnului. Ambii avem această credință”, a spus Mintz.
Rugăciunea lor a durat 15 minute. Apoi s-au întors la muncă.
Urmăriți Impact.ro și pe