Tobă la sticlă pentru Sărbători, reţeta dorită de toţi românii. E cea mai rapidă şi simplă variantă

Badea Violeta 03.12.2021, 15:24
Tobă la sticlă pentru Sărbători, reţeta dorită de toţi românii. E cea mai rapidă şi simplă variantă

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar toba este un preparat nelipsit de pe masa de Crăciun a tuturor românilor. Tocmai din acest motiv, noi îți propunem o rețetă modernă. Încearcă să faci acest preparat fără membrană. Cum este posibil? Nimic mai simplu! Respectă pașii de mai jos.

Rețetă de tobă la sticlă

Ca de fiecare dată, toba nu are cum să lipsească de pe masa ta de Crăciun! Iată o rețetă modernă, simplă și foarte gustoasă. Urmează pașii de mai jos și o să vezi cât de ușor este să pregătești toba la sticlă.

Reteta de toba la sticla
Reteta de toba la sticla

Ingrediente

  • o jumătate de kg de rasol de porc
  • două bucăți de șoric
  • sare, după gust
  • o jumătate de ardei iute uscat
  • o căpățână mică de usturoi

Mod de preparare

Pentru început, bucățile de rasol se țin în apă rece cu sare timp de câteva ore. Se schimbă apa de câteva ori, deoarece aceasta se va înroși.

La final, apa trebuie să rămână limpede. Se adaugă carnea într-o cratiță, apoi se adaugă apă cât să acopere toate bucățile de rasol, se pune aproximaiv o linguriță de sare și se lasă să fiarbă până când începe să dea în clocot.

Când a început să dea în clocot, se dă focul mai încet și se adună toată spuma de deasupra. Mai apoi, se adaugă ardeiul iute și căpățâna de usturoi. Se lasă să fiarbă, la foc mic, circa patru ore sau până când carnea va fi părunsă foarte bine.

Se mai poate adăuga apă. Este foarte important ca bucățile de rasol să fie tot timpul acoperite de apă. După ce este gata, se scoate carnea și se lasă să se răcească. De asemenea, zeama se lasă să se răcească, apoi se adaugă grăsimea de deasupra cu o lingură.

Mai departe, se încălzește puțin zeama, se scoate carnea de pe os și se taie în formă de cubulețe. Se adaugă puțină sare și piper în zeamă. Se pregătește un bidon de plastic, se adaugă carnea în acest recipient, apoi se toarnă și zeama.

Se agită puțin bidonul pentru a se așeza carnea și a ieși aerul. Se pune toba la rece și se lasă până în următoarea zi. A doua zi, se scoate bidonul din frigider și se taie cu un cutter. Toba va avea forma recipientului respectiv și se va porționa cu ușurință.  Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...