Rețetă de tobă cu aspic și castraveți murați. Este cea mai delicioasă dintre variantele pe care le știați. Trebuie s-o încercați acum

Elena Avramescu 30.11.2020, 10:34
Rețetă de tobă cu aspic și castraveți murați. Este cea mai delicioasă dintre variantele pe care le știați. Trebuie s-o încercați acum

Rețetă de tobă cu aspic și castraveți murați. Toba este un preparat extrem de iubit de români, nelipsit de pe masă la fiecare sărbătoare importană. Și cum Crăciunul se apropie cu pași repezi, vă propunem o rețeră inedită care va fi pe gustul întregii familii.

Rețetă de tobă cu aspic și castraveți murați

Pentru acest fel de tobă, pentru fiecare kilogram se iau 500 g carne de la cap (porc), 150 g limbă și 300 g aspic sau gelatină.

Cum se prepară aspicul

Aspicul este de fapt o supă de carne concentrată care se face din șoric, morcov, ceapă, sare, boabe de piper. Pentru a obține 300 g de aspic, cam aceasta este cantitatea necesară pentru 1 kg de tobă, se fierbe 200 g de șoric curățat în 0,4- 0,5 l de apă, împreună cu un morcov mic, puțină ceapă, 15 g sare și câteva boabe de piper. Separat, se fierbe în puțină apă și o țelină, iar zeama rezultată se strecoară și se adaugă la aspic.

Șoricul bine spălat se introduce în apa clocotită și se lasă 8- 10 minute. Se aruncă această apă și se repetă operația de încă două ori. Numai după aceasta se pune la fiert împreună cu zarzavatul și condimentele. Zarzavatul și condimentele se pun într-un săculeț de pânză sau de tifon și așa se întroduc în zeamă. Șoricul fiert se macină și poate fi adăugat în tobă.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...