Marius Șumudică, dat de gol de fostul său colaborator. Ce spune despre turci atunci când crede că nu-l aude nimeni

Andrei Cezar 11.10.2021, 13:05
Marius Șumudică, dat de gol de fostul său colaborator. Ce spune despre turci atunci când crede că nu-l aude nimeni

După mai bine de o lună de la despărțirea de CFR Cluj, Marius Șumudică s-a întors în Turcia, acolo unde a semnat cu Yeni Malatyasopor. Abia instalat pe banca echipei de pe locul 17 din Super Lig, Șumudică a și intrat într-un prin scandal. Unul dintre foștii săi colaboratori l-a făcut praf pe antrenorul român, spunând despre acesta că deși cosideră Turcia a doua lui țară, nu se fereșete să o jignească.

Marius Șumudică, atacat de un fost colaborator. Ce ar spune antrenorul român despre turci atunci când crede că nu îl aude nimeni

Marius Șumudică a început cu stângul noua sa aventură în Turcia. Yeni Malatyaspor a pierdut ”acasă” duelul cu Gaziantep, fosta echipă a tehnicianului român, scor 0-1. Singurul gol al partidei a fost marcat de Muhammed Demir, în minutul 78.

La doar câteva zile după ce a preluat-o pe Yeni Malatyaspor, Marius Șumudică s-a trezit în centrul unui prim scandal. După ce a preluat oficial echipa turcă, ”Șumi” a declarat, printre altele, că este foarte bucuros că a ”revenit în fotbalul turc.”

În replică, unul dintre foștii săi colaboratori de la Gaziantep, translatorul Oğuzhan Erdoğmuş, a avut o declarație acidă la adresa lui tehnicianului român. Acesta a mărturisit că Șumudică ar insulta Turcia când nu se află în lumina reflectoarelor, deși, public, declară că este a doua lui țară.Oguzhan Erdogmus (stanga) și Marius Sumudica

De asemena, Erdoğmuş a vorbit și despre alegerea pe care Șumudică a făcut-o odată cu începerea pandemiei de Covid-19, și anume aceea de a părăsi echipa Gaziantep.

”Ai grijă, fiule! El plânge, dar minte.”

El spune constant în faţa presei >, dar ne insultă ţara pe la spate. Când ne-am dus la o conferinţă de presă, un colaborator mi-a spus >. Când a spus asta, am râs. Puteţi să vedeţi şi în imagini.

Ai fugit din ţara noastră când pandemia de Covid-19 a început, apoi ai revenit. Nu ai găsit un loc de muncă în Turcia. Totul ţi-a fost adus în cameră, de la covoare, draperii, TV, la cuptor cu microunde. Masa ta era pregătită la club”, a spus Oğuzhan Erdoğmuş, potrivit celor de la Yenisafak.

Oguzhan Erdogmus (stanga) și Marius Sumudica
Oguzhan Erdogmus (stanga) și Marius Sumudica

Marius Șumudică este la a patra aventură în Turcia. El a mai antrenat în trecut încă trei echipe înainte de cotractul cu cei de la Yeni Malatyasopor: Kayserispor, Gaziantep și Rizespor. După ce a preluat noua sa formație, ”Șumi” a oferit primele declarații.

”Incomparabil cu ce a fost la CFR Cluj”

Sâmbătă am condus primul antrenament. Îi cunosc pe mulți dintre jucători, am jucat contra lor. Au avut niște probleme, au fost câțiva jucători accidentați, de aceea a fost și seria de insuccese. Nu am un lot care să se bată la retrogradare. Bașkanul m-a așteptat până la patru dimineața. Mi s-a părut un om ok, care își dorește să lucreze cu mine.

E incomparabil contractul cu ce a fost la CFR. Obiectivul este să scăpăm de retrogradare, dar eu vreau să urcăm cât mai sus. Ei își doresc să jucăm un fotbal bun și să n-avem emoții cu retrogradarea, ceea ce eu cred că se poate realiza”, a povestit Șumudică, la „Digi Sport Special”.

Urmăriți Impact.ro și pe