EXCLUSIV

La nici cinci luni de la operația pe cord, Marina Voica și-a invitat prietenii la Biserica Sfânta Parascheva. ”Sunt foarte obosită” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 07.10.2021, 22:06

Artista a ales o locație inedită pentru a-și lansa cartea, Fantezii și Unor”, în prezența celor care i-au fost aproape în această perioadă destul de grea pentru ea.

”Mi-a scos inima, a pus-o în palmele lui, inima bătea fără să se oprească și a făcut din ea minune”

La sfârșitul lunii mai a acestui an, Marina Voica, în vârstă de 84 de ani, a trecut cu bine peste un moment delicat al vieții sale, o operație pe cord ce a avut loc la o clinică de specialitate din Brașov.

”Cel mai bun doctor chirurg din această țară mi-a deschis și mi-a scos inima, a pus-o în palmele lui, inima bătea fără să se oprească și a făcut din ea minune, a făcut-o aproape nouă.

Nu a durat operația foarte mult și iată-mă acuma operată cu mare succes! Îi mulțumesc din tot sufletul domnului doctor că a ținut inima mea bătând în palmele lui minunate. Am fost operată în cea mai bună clinică din Brașov. După 7 zile am fost externată și am continuat recuperarea acasă…

A fost greu, eu sunt singură… Eu sunt cardiacă mai de mult, dar nu s-a observat fiindcă știam cum să duc viața. Pe scenă dau tot, nimeni nu a știut, au crezut că eu țin un regim de viață, eu am un sistem, să forțez lucrurile, apoi stau și mă gândesc ce se întâmplă.

La un moment dat mi-am dat seama că nu mai merge să trag, am început să mă simt prost, așa e la stenoză mitrală. În ultimul moment am fost operată, fără exagerare, dacă nu găseam un om, din prieten în prieten, și am ajuns la acest doctor minunat, era prea târziu”, mărturisea aceasta.

Lansare la Câmpina, în prezența lui Fuego

Ei bine, la nici luni de la acea intervenție chirugicală, mereu activă, Marina Voica și-a invitat prietenii la lansarea cărții sale, ”Fantezie și Umor”, care a avut loc într-o locație inedită pentru un astfel de eveniment, mai precis la Biserica Sfânta Paraschieva.

Organizatorul acestui eveniment a fost preotul Grigore Melnic, protopop de Câmpina. Printre invitați s-au numărat Fuego, Gabi Dorobanțu, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu, Octavian Ursulescu, Carmen Movileanu și Alesis – Alina și Romeo Negoiasa.

La nici cinci luni de la operația pe cord, Marina Voica și-a invitat prietenii la Biserica Sfânta Parascheva
La nici cinci luni de la operația pe cord, Marina Voica și-a invitat prietenii la Biserica Sfânta Parascheva

La finalul evenimentului, cu o voce stinsă, artista a mărturisit pentru impact.ro că nu se poate aduna, dând de înțeles că nu se simte prea bine.

”Abia am terminat, am avut o zi foarte grea. A trebuit să prezint cartea, scrisî cu umor și fantezie. Sunt foarte obosită”, ne-a spus aceasta.

De ce nu au vrut doctorii să o opereze pe Marina Voica

Problemele de sănătate ale Marinei Voica erau destul de serioase înaintea operației suferite. Artista avea leziuni severe la două dintre valvele inimii, iar operația pe cord deschis a fost evitată de toate instituțiile de specialitate. Medicii din Brașov sunt cei care i-au salvat viața, despre care artista a avte doar cuvinte de laudă.

„Operația nu a durat mult, fiindcă doctorul se grăbea să mai curețe și partea dreaptă a inimii, trebuia să lucreze foarte repede, am auzit că numai 3 ore… Acasă stau singură, eu fac totul cu grijă. Cred că la mine e mai curat acum, decât când eram sănătoasă.

Eu trebuie să mă mișc și sunt obligată să mă mișc după operație, nu trebuie să stau. Eu mă simt mai bine când mă mișc. Trebuie să ai foarte multă voință. Grădina mea este superbă! Am putere să am grijă și de una și de alta. Încă nu mi-a revenit pofta de mâncare, am slăbit foarte mult.

Mașinuța mea mă așteaptă, am pornit-o la prima cheie, încă pot să conduc, sunt aptă, doctorul mi-a dat voie, dar parcă nu îmi vine”, i-a povestit Marina Voica lui Cristi Brancu la Prima TV.

Urmăriți Impact.ro și pe