Unde a fost surprinsă Ioana Băsescu după condamnarea la închisoare. Asta spune multe despre fiica fostului preşedinte (foto exclusiv)

Badea Violeta, Diana Dumitrache 30.08.2021, 11:39

Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania electorală a tatălui său, Traian Băsescu, din anul 2009. Imediat după ce a primit sentința, fiica cea mare a fostului președinte al României a fost surprinsă de paparazzi. Iată ce a făcut Ioana Băsescu!

Ce a făcut Ioana Băsescu după ce a fost condamnată la închisoare

Fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a fost condamnată, în luna martie a acestui an, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare, în dosarul privind campania electorală din anul 2009. Aceasta este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani.

La scurt timp după pronunțarea sentinței, Ioana Băsescu a fost surprinsă de fotoreporterii playtech.ro ieșind dintr-o librărie situată în zona Dorobanți alături de o femeie și de un copil. Între timp, șoferul vedetei o aștepta cu mașina parcată în mod neregulamentar.

Fata cea mare a fostului președinte al României s-a îndreptat către autoturism. Fiica cea mare a fostului președinte al României purta mască de protecție și era îmbrăcată într-o rochie lungă, tip cămașă.

Ioana Basescu urcand in masina
Ioana Basescu urcand in masina

Ce acuzații i se aduc Ioanei Băsescu

În luna mai a anului 2017, Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului șef al statului român Traian Băsescu, a fost acuzată de instigare la delapidare şi spălare de bani.

În același dosar, Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, iar fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia și Victor Tarhon, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, sunt acuzați pentru luare de mită.

De asemenea, Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, a fost acuzat și el de delapidare.

În urma pronunțării sentinței, Elena Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între trei şi șase ani. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai mare, cea de șase ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final opt ani închisoare.

Conform procurorilor, în anul 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni ilegale, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Conform acestora, cea care coordona totul era nimeni alta decât fosta blondă de la Cotroceni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...