Un sat din Arad, preferatul turiștilor. Resturantul este deținut de Misik Endre, un bărbat născut la Dorobanţi, însă care a reușit să deprindă tainele bucătăriei la o şcoală de meserii din Ungaria. După aceea a lucrat în mai multe restaurante din ţara vecină, însă într-o zi s-a trezit cu o moştenire în localitatea natală.
În localitatea arădeană, găsim un ştrand cu apă termală pe care mulţi locuitori îl frecventau. Chiar dacă s-a dorit ca acesta să fie punctul de atracţie care să pună Dorobanţiul pe harta turistică a zonei, asta a reușit s-o facă un restaurant cu specific unguresc.
Am făcut liceul la Arad, după aceea, în 1996, am plecat în Ungaria. Şcoala de bucătari am făcut-o la Bekescsaba. Am lucrat apoi în mai multe restaurante din Ungaria, inclusiv la Balaton. M-am mutat apoi la Bătania, lângă graniţa cu România. Am ajuns să mă angajez ca bucătar la un restaurant la Pecica şi am făcut naveta zilnic din Ungaria în România. Până într-o zi când am primit moştenire de la socrii această casă de la Dorobanţi. Este o casă ţărănească de 150 de ani. Aşa a venit ideea să fac un mic restaurant, pentru mine, să mă şi mut înapoi, a spus Misik Endre, bucătarul şi proprietarul restaurantului, potrivit Adevărul.
Misik Endre a renovat complet casa, după care a amenajat bucătăria şi sala de mese, iar deschiderea restaurantului Miska a avut loc în vara anului 2019. Nu a durat mult până când vestea că se mănâncă bine la Dorobanţi s-a răspândit rapid, fără absolut nicio reclamă. Astfel că, acum, Misik are clienţi din Arad sau Timişoara, din Bihor, sau chiar din Ungaria. Cu toate acestea, meniul este simplu, având câteva specialităţi ale casei. Însă ceea ce turiștii aleg constant este ciorba de peşte, care este făcută ca la Szeged.
Nu am multe feluri în meniu. Ciorba de peşte este specialitatea casei. O fac exact cum se face la Szeged. Iar în fiecare săptămână peşte proaspăt de la pescăria de la Iratoşu, de lângă Dorobanţi. Asta e unul din secrete, ca peştele să fie proaspăt. Mai fac gulyaş, mai fac ciolan, friptură ţigănească, ciorbă de burtă. Au venit să mănânce aici chiar şi de la Budapesta. Au aflat de mine după ce au citit un reportaj despre mine într-un ziar de acolo, a mai spus Misik Endre.