Drama trăită de fotbalistul cu 21 de selecții în naționala României. ”Tata nu e nici la morți, nici la vii. A plecat când aveam opt ani”

Andrei Cezar 05.07.2021, 13:06

Fost jucător de bază al echipei naționale de fotbal, Tibi Ghioane are o poveste de viață impresionantă. La doar 40 de ani, mulți ar putea spune că a trăit cât pentru două vieți. Momentul de cumpănă al carierei sale, accidentul cerebral suferit la 25 de ani, nu l-a împiedicat să își continue cariera, în ciuda tuturor prognosticurilor rezervate ale medicilor. Totuși, drama vieții sale este lagată de plecarea de acasă a tatălui său, înainte de Revoluție.

Drama trăită de fotbalistul cu 21 de selecții în echipa națională. Tatăl său l-a părăsit pe când avea doar 8 ani

Șofer de TIR fiind, tatăl lui Tiberiu Ghioane a plecat în 1989 din România și nu s-a mai întors niciodată acasă. Fostul fotbalist nu mai știe nimic de părintele său de atunci.

„A plecat de acasă în 1989, cu TIR-ul în Austria, și de atunci nu l-am mai văzut. Pur și simplu a dispărut! Nu l-am găsit nicăieri. A mai mers mama pe la el, în 1990 și 1991, dar de atunci nimic. Cum am mai spus, nu e nici la morți, nici la vii! Trec anii și mi-am dat seama că nu interesează pe nimeni subiectul. Nu am nicio șansă.

Era șofer pe TIR, avea curse tot timpul. Habar nu am unde era ultima oară când a fost mama la el. Aveam 8 ani când a plecat de acasă… Țin minte că tocmai ne-am mutat de lângă ICIM, că acolo am stat la început, gard în gard cu stadionul”, a declarat Tibi Ghioane pentru fanatik.ro.

Tatăl fostului internațional român a lăsat totul în urmă și plecat după ce familia Ghioane a reușit să se mute într-un apartament din centrul Brașovului.

”Acolo m-au și dat ai mei la fotbal. Iar ultimele amintiri cu tata sunt de când ne mutasem într-un apartament mai mare, mai în centru și mă jucam cu sora mea, cu mingea, în casă. Era și tata! Apoi a plecat… Asta-i viața, astea sunt amintirile… Nu avem ce face… Trăim cu ele!”, a mai completat Tibi Ghioane.

Tibi Ghioane si Cristiano Ronaldo in meciul Dinamo Kiev - Manchester United
Tibi Ghioane si Cristiano Ronaldo in meciul Dinamo Kiev – Manchester United

”Dacă tata ar apărea, ar fi ca la `Surprize, surprize`”

Cu timpul și odată cu avansarea în cariera de fotbalist, fostul jucător al lui Dinamo Kiev a sperat că va putea să reia legătura cu tatăl său. Însă nu a fost deloc așa. Totuși, Tibi Ghioane mai poartăt încă o urmă de speranță în suflet.

”M-am gândit că, dacă avansez cu fotbalul, o să am mai multe oportunități să aflu ce s-a întâmplat cu el. Dar nu am aflat absolut nimic! Nu interesează pe nimeni! (…) Dacă ar apărea ar fi probabil ca la „Surprize, surprize!”.

Tiberiu Ghiaone a debutat în cariera de fotbalist la FC Brașov. El a mai evoluat la Rapid și Dinamo Kiev. Palmaresul obținut în Ucraina este impresionant: 4 titluri de campion, 4 Cupe și 3 supercupe. Are 21 de selecții la naționala României și două goluri.

Urmăriți Impact.ro și pe