TVR „lasă din brațe” naționala României. Ce se întâmplă cu meciurile tricolorilor la televiziunea de stat

Gabriel Peneș 09.06.2021, 18:23
TVR „lasă din brațe” naționala României. Ce se întâmplă cu meciurile tricolorilor la televiziunea de stat

TVR „lasă din brațe” naționala României. Poate ați observat că meciurile din cadrul EURO 2020 vor fi transmise de o altă televiziune decât cea de stat. Sigur, tricolorii nu s-au calificat, dar Televiziunea Națională a devenit tot mai dezinteresată de marile competiții sportive. Conform Playsport, în curând, va avea loc licitația pentru transmiterea partidelor naționalei din 2022 încolo, iar TVR nu se află printre ofertanți.

TVR „lasă din brațe” naționala României

TVR a transmis, în mod tradițional, partidele jucate de naționala României. Totuși, de la o vreme, tradiția tinde să devină doar istorie. Televiziunea Națională dispare tot mai des dintre concurenții de pe piața mass-media interesați de difuzarea unor mari competiții sportive mondiale și europene. Așa se face că, de exemplu, partidele din cadrul turneului final al EURO 2020 vor putea fi văzute pe canalele deținute de Trustul Pro. Mai mult, meciurile amicale ale echipei pregătite de Mirel Rădoi, cu Georgia și Anglia au fost difuzate tot de Pro TV. Și au avut recorduri de audineță pe intervalele lor orare. Până și partidele naționalei olimpice din turneul de la Marbella, Spania, contra Mexicului și Australiei, au putut fi urmărite la Prima TV.

Playsport a luat legătura cu noua șefă a televiziunii din Dorobanți, Ramona Săseanu-Moroșanu. Aceasta s-a dovedit foarte amabilă, dar a „pasat” problema către șeful departamentului Sport din cadrul Televiziunii Române, Eduard Dârvariu.

Cu mare drag v-aș oferi răspunsuri, dar nu le am. Sunt convinsă că domnul Eduard Dârvariu, șeful departamentului Sport din cadrul Televiziunii Române, vă va oferi detalii la orice întrebare pe care o aveți”, a fost răspunsul oferit pentru Playsport de noul președinte al TVR.

TVR „lasă din brațe” naționala României. Ce se întâmplă cu meciurile tricolorilor la televiziunea de stat
TVR „lasă din brațe” naționala României. Ce se întâmplă cu meciurile tricolorilor la televiziunea de stat

Ce se întâmplă cu meciurile tricolorilor la televiziunea de stat

Jurnaliștii Playsport au reușit să-l găsească și pe Eugen Dârvariu, șeful invocat de Ramona Săseanu-Moroșanu. Spre deosebire de acesta, bossul de la Sport nu a dorit să comenteze situația participării TVR la viitoarea licitație pentru difuzarea meciurilor naționalei de fotbal.

Nu comentez. Nu am ce să vă spun. Sunt lucruri pe care nu le pot declara. Sunt niște acțiuni în desfășurare și nu e cazul să discut pe această temă. Nu comentez”, s-a limitat să spună Dârvariu publicației citate.

Dârvariu a fost numit pe actuala funcție în luna mai și a lucrat în Trustul Pro. Tot conform surselor Playsport, se pare că peste 3 luni va fi organizată licitația pentru drepturile de transmisie ale partidelor pentru Campionatul Mondial din 2026, iar din partea TVR nu a sosit nicio ofertă. Până atunci, românii mai pot urmări la Televiziunea Națională Jocurile Olimpice de la Tokio, precum și meciurile de la CM de fotbal din 2022, ce vor avea loc în Qatar. După aceea, însă, Televiziunea Națională va fi în mare pericol să piardă Naționala.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....