Declarația managerului Spitalului de Copii din Iași, după incendiul de la ATI: „Spitalul nostru a trecut pe lângă o catastrofă”

Elena Avramescu, Ștefan Olteanu 23.06.2021, 11:01
Declarația managerului Spitalului de Copii din Iași, după incendiul de la ATI: „Spitalul nostru a trecut pe lângă o catastrofă”

Declarația managerului Spitalului de Copii din Iași, după incendiul de la ATI. În decursul zilei de astăzi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi se află în pregătiri pentru a-și relua reia activitatea, la numai o zi după indendiul de la ATI. Alina Belu, managerul interimar, a declarat că spitalul a trecut pe lângă o catastrofă majoră, iar medicii care au intervenit rapid, ingnorând riscurile, au fost eroii.

Declarația managerului Spitalului de Copii din Iași, după incendiul de la ATI

Spitalul nostru, Spitalul de Urgenţă pentru Copii «Sfânta Maria» Iaşi, a trecut pe lângă o catastrofă, care a fost evitată datorită colegilor noştri, medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, aflaţi în serviciul de gardă, care, ignorând toate riscurile, au avut ca prioritate salvarea copiilor şi a părinţilor internaţi în spital, a declarat managerul interimar Alina Belu, marţi seară, pe pagina de Facebook a spitalului.

După constatarea instalării incendiului, personalul spitalului a deconectat orice sursă de risc, curent electric, surse de oxigen, şi a acţionat prioritar pentru evacuarea copiilor şi a aparţinătorilor, a mai spus managerul interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

În plus, Ana Belu a mărturisit că spaţiile afectate vor fi curăţate şi dezinfectate, iar în decursul zilei de astăzi medicii îşi pot relua liniștiți activitatea. Potrivit DSU, clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu, iar „cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire”. Ministerul Sănătăţii a informat, marţi seară, faptul că 30 de persoane au fost evacuate.

Declaratia managerului de copii din Iasi, dupa incendiul de la ATI
Spitalul de copii din Iasi

Asistentele medicale de la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, eroinele zilei

Asistentele medicale au fost cele care au reacționat imediat și au sesizat pericolul, cerând rapid ajutorul pompierilor. De aceea au fost adevărate eroine, deoarece au salvat toți copiii care erau internați la secția ATI, dar şi aparţinătorii acestora.

Au găsit locul de unde provenea incendiul şi au făcut exact ceea ce trebuiau să facă. Au deconectat sursele de energie, au deconectat sursele de oxigen şi au evacuat toţi pacienţii cu părinţii şi personalul medical, asistenţi medicali şi infiermiere care se aflau în zona respectivă. Cea mai implicată este asistenta şefă din toată zona respectivă. Toată lumea este într-o stare bună, dar evident, emoţional există reacţii care se vor linişti în timp şi care au nevoie în continuare de suport din partea tuturor, a spus Diana Cimpoeșu, medic – șef UPU-SMURD Iași.

Declaratia managerului Spitalului de Copii din Iasi, dupa incendiul de la ATI
Spitalul de Copii din Iasi, dupa incendiu
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...