Incendiu la secția ATI de la spitalul de copii Sf. Maria din Iași. Pacienții au fost evacuați. Cum ar fi izbucnit flăcările

Iancu Andreea, Rădulescu Valentin 22.06.2021, 20:37
Incendiu la secția ATI de la spitalul de copii Sf. Maria din Iași. Pacienții au fost evacuați. Cum ar fi izbucnit flăcările

Un nou incendiu a lovit o unitate sanitară din România, după ce secția ATI de la spitalul de copii Sf. Maria din Iași a fost cuprinsă de flăcări. Pacienții au fost evacuați. Incidentul se alătură astfel numărului în creștere al spitalelor din țara noastră care se confruntă cu astfel de evenimente nefericite.

Update, marți, 22 iunie 2021, ora 20:37. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că incendiul a fost lichidat și că nu sunt raportate victime. Flăcările s-au manifestat într-un salon pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.

Conform localului Bună Ziua Iași, incendiul ar fi izbucnit de la tavan, cel mai probabil de la instalația electrică. Potrivit Ziarul de Iași, după controalele ce au fost făcute la sfârșitul anului trecut de ISU, în urma incendiului de la Piatra Neamț, s-a constatat că Spitalul de Copii funcționa fără autorizație de securitate la incendiu.

Incendiu la secția ATI de la spitalul Sf. Maria din Iași. Ce se întâmplă la fața locului

Flăcările au cuprins în această după-amiază secția ATI de la spitalul de copii Sf. Maria din Iași, după ce un incendiu, care a cuprind corpul B al unității de Terapie Intensivă a izbucnit. Deocamdată, din primele informații furnizate de ISU Iași, nu se cunoaște numărul pacienților sau al victimelor. Incidentul a survenit marți, 22 iunie, la secția ATI a Spitalului pentru Copii Sf. Maria din Iaşi, în jurul orei 19:00. În urma apelului la numărul unic de urgență 112, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

La etajul al treilea al spitalului, unde se regăsește secția de Terapie Intensivă, au intervenit primele echipaje de urgență. Salonul unității medicale a izbucnit în flăcări, pacienții din cadrul acestuia fiind evacuați. Reprezentanții ISU din zonă au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările și a oferi primul ajutor persoanelor afectate de incident. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate, însă misiunea se află în desfășurare. Este vorba despre 5 copii, 3 părinți și 4 membrii ai personalului medical.

La faţa locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 2 autoscări si 1 cisternă. Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică, transmite ISU Iaşi.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre incident

Spitalul de Urgenţă pentru copii “Sfânta Maria” din Iași reprezintă o unitate medicală importantă pentru regiune. Aici se regăsesc 650 de paturi pentru bolnavi, în acest spital fiind redirecționate cazurile grave ale bolnavilor din regiunea Moldovei. Dat fiind faptul că este un nou incendiu petrecut în această zonă a țării, după cel de la spitalul din Piatra Neamț, de anul trecut, ministrul Sănătății a promis că va ajunge la fața locului. Ioana Mihăilă susține că urmează să se deplaseze la fața locului pentru a afla mai multe despre situația de la spitalul din Iași.

Voi merge la fața locului, dacă va fi nevoie. Vreau să văd cum evoluează lucrurile. Nu știu care este cauza incendiului, a afirmat oficialul român, potrivit biziday.ro.