EXCLUSIV

Vasile Muraru, despre partenera de scenă: ”Uneori, mă trezesc că, fără voia mea, o compar cu Nae Lăzărescu”. Ce are Valentina Fătu în comun cu regretatul actor

Alexandru Catalan 05.05.2021, 16:57

Mari cupluri de actori de revistă, de la Stroe şi Vasilache, Stela Popescu şi Ştefan Bănică, Tamara Bucicuceanu şi Puiu Călinescu, la Dem Rădulescu şi Vasilica Tastaman, au amuzat generații de români. Iar în ultimii 8 ani, un alt duo se află în top. „V şi V”, adică Valentina Fătu şi Vasile Muraru. Actorul ne-a povestit, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre această colaborare, în spectacolele Teatrului de revistă ”Constantin Tănase”, din București.

Vasile Muraru a spus ce are Valentina Fătu în comun cu regretatul actor Nae Lăzărescu

Lumea teatrului de revistă se poate mândri, în ultimii 60 de ani, cu câteva cupluri celebre de actori de comedie şi varietăţi. De la Stroe şi Vasilache, la Stela Popescu şi Ştefan Bănică, de la Anton şi Romică la Toma Caragiu şi Anda Călugăreanu, de la Cristina Stamate şi Horia Şerbănescu la Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, de la Stela şi Arşinel la Alexandru Lulescu şi Nicu Constantin. Asta ca să nu mai amintim de marele Dem Rădulescu şi partenerele sale de neuitat, Paula Rădulescu şi Vasilica Tastaman. Sau de “chimia” dintre Tamara Buciuceanu şi Puiu Călinescu.

Celebritatea de ieri a marilor noştri actori de revistă e dusă astăzi mai departe de cuplul “V.V”, duo-ul format, în ultimii şapte ani, din Vasile Muraru şi Valentina Fătu. “Totul a început în februarie 2013. Într-un fel, şi soarta a avut un cuvânt greu de spus, fiindcă bunul meu prieten, Nae Lăzărescu, tocmai se prăpădise în decembrie 2013, iar în februarie teatrul trebuie pus iar pe roate. Cum nu mai aveam partener a trebuit să luăm o decizie grea. Grea, grea, dar care s-a dovedit tare inspirată. Fiindcă, iată avem deja şapte ani împreună şi jucăm de parcă ne-am cunoaște de când lumea şi pământul!”, a declarat Vasile Muraru, pentru impact.ro.

Vasile Muraru a spus ce are Valentina Fatu in comun cu regretatul actor Nae Lazarescu
Vasile Muraru a spus ce are Valentina Fatu in comun cu regretatul actor Nae Lazarescu

”Uneori, mă trezesc că, fără voia mea, o compar cu Nae”

Vasile Muraru, actualul director general al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, mai spune că Valentina Fătu a ştiut să profite, poate ca nimeni alta, de şansa acordată: “Nu e uşor să faci teatru de revistă. Au spus-o actori mai mari, înaintea mea, aşa că nu pot decât să mă repet, fiindcă e vorba despre un adevăr. La noi, la revistă, publicul vine să se destindă. Să vedeţi ce va fi în scurt timp, odată cu relaxarea măsurilor legate de pandemia asta. Dar promitem să facem faţă. Şi eu, şi Valentina, şi colegii mei. Şi sunt sigur că şi domnul Alexandru Arşinel va reveni curând pe scenă! Plus că din iunie vom redeschide şi Grădina de Vară din Herăstrău!”, afirmă Vasile Muraru (64 de ani).

Valentina Fătu, care va împlini în toamnă 50 de ani, e trecută deja prin şcoala a teatrului de revistă. De altfel, printre profesorii săi, de la care “a furat” meserie în facultate, s-au numărat Stela Popescu şi Ioan Luchian Mihalea, în timp ce Tamara Buciuceanu, Cristina Stamate şi Ion Lucian au făcut parte din comisia care a examinat-o, în 1998, atunci când dădea şi câştiga “marea probă” a admiterii sale la Teatrul “C. Tănase”.

“Are enorm de bun-simţ, nu doar talent. Plus că are o voinţă incredibilă de a lucra, de rezistenţă la efort. În plus, asemenea lui Nae Lăzărescu, vine cu idei de scenarii, de spectacole, de scenografie. Uneori, mă trezesc că, fără voia mea, o compar cu Nae, alături de care am format un cuplu al revistei preţ de 25 de ani. Poate vor urma alţi 25, alături de Valentina, cine mai ştie?”, ne mai spune acelaşi Vasile Muraru. Care se amuză şi azi pentru maniera în care colega sa i se adresează, chiar şi după atâţia ani de colaborare: “Din domnul Vasile nu mă scoate, frate! Domnul Vasile în sus, Domnul Vasile în jos, deşi am rugat-o de atâtea ori. Nu a fost chip să o schimb. Aşa e colega mea de scenă, Valentina!”, ne-a mai declarat Vasile Muraru.

Urmăriți Impact.ro și pe