EXCLUSIV. Ce au găsit Nae Lăzărescu și Vasile Muraru la mormântul celebrului Al Capone. ”Nae a fost vrăjit de povestea asta”

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 19.03.2021, 14:55
EXCLUSIV. Ce au găsit Nae Lăzărescu și Vasile Muraru la mormântul celebrului Al Capone. ”Nae a fost vrăjit de povestea asta”

Prietenia deosebită dintre cei doi mari actori de comedie, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, le-a purtat împreună paşii nu doar prin România, ci şi peste Ocean. Puţini ştiu că erau de nedespărţit, nu doar pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” sau la diverse filmări, de pelicule sau momente artistice pentru diverse ocazii. Ei au trecut și prin aventuri incredibile. Aşa se face că, în urmă cu circa 20 de ani, la dorinţa expresă a lui Nae Lăzărescu, actorul care a încetat din viață pe 19 decembrie 2013, au mers în căutarea mormântului marelui mafiot Al Capone. Dezvălurile, oferite în exclusivitate de Vasile Muraru, pentru impact.ro, sunt uluitoare.

Acum s-a aflat ce au găsit Nae Lăzărescu și Vasile Muraru la mormântul celebrului Al Capone

Vasile Muraru a adunat amintiri de neuitat cu regretatului lui prieten, actorul Nae Lăzărescu: “În 2002 eram prin turneu în Statele Unite ale Americii. Organizam constant aşa ceva fiindcă românii de acolo erau foarte dornici să se revadă cu cei rămaşi acasă, cu diverşi actori şi cântăreţi. Aşa se face treaba că am trecut şi prin Chicago, unde s-a nimerit să dăm mai multe spectacole, deci cu mai multe zile de locuit acolo.

Ei, de când am ajuns acolo, deşi îl suspectez că ideea i s-a născut încă de la Bucureşti, Nae Lăzărescu a pledat cu ardoare pentru o vizită la mormântul lui Al Capone. N-a fost chip să-i scot ideea asta din cap. Aşa că, într-una din zilele în care am considerat că putem pune în aplicare măreţul plan de abordare a chestiunii, am trecut la treabă. Am plecat la drum, în căutarea mormântului lui Al Capone, trei inşi: Nae al meu, Mirabela Dauer şi cu mine. Când s-a molipsit Mirabela de dorinţa sa, nu ştiu, dar şi ea a insistat să meargă cu noi”, începe Vasile Muraru seria destăinuirilor pe această temă.

Ce au gasit Nae Lazarescu si Vasile Muraru la mormantul celebrului Al Capone
Ce au gasit Nae Lazarescu si Vasile Muraru la mormantul celebrului Al Capone

 “În dreptul mormântului în care voi opri tractorul pentru o fracţiune de secundă, acolo să insistaţi. Însă eu nu cobor şi nici nu vă arăt nimic, să ştiţi!”.

Actualul director al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” a mai precizat, pentru impact.ro, că-şi aminteşte aproape toate detaliile acelei zile care se dorea cu totul specială: “Îmi amintesc că era o zi frumoasă şi că ne-am suit în limuzina pusă la dispoziţie de organizatorii turneului. La volan era un şofer înalt, cu geacă de piele, despre care mai cred şi acum că era un pui de italian. Şi am început să luăm la pas cimitirile din Chicago. La primul l-am văzut pe portar, sau ce-o fi fost, că strâmbă din nas, dar am zis că mi s-o fi părut.

La al doilea sau al treilea mi-a devenit însă clar că băieţii aveau o problemă cu mormântul lui Al Capone: În fapt, nimeni nu vorbea despre aşa ceva. Parcă ar fi fost o chestie de lege nescrisă a tăcerii. Însă n-a fost chip să ne întoarcem. Nae al meu voia cu orice preţ să vadă ce-a rămas din Al Capone!”. Salvarea a venit tot din partea “şoferului italian”. “Ne-a făcut un semn, a vorbit cu nu ştiu cine şi am ajuns la un alt cimitir. Acolo, ce-o fi făcut, ce n-a făcut, cel mai probabil a rezolvat problema în stil pur românesc, adică cu ceva bănuţi, a aflat unde se află locul de veci al renumitului Capone”, continuă povestirea pentru impact.ro acelaşi Muraru. El spune că îngrijitorul cimitirului le-a spus sec doar atât: “În dreptul mormântului, în care voi opri tractorul pentru o fracţiune de secundă, acolo să insistaţi. Însă eu nu cobor şi nici nu vă arăt nimic, să ştiţi!”.

“Când ne-am apropiat am putut zări o piatră albă, că ăştia nu au cruci ca la noi pe care stătea scris că acolo se află rămăşiţele pământeşti ale celebrului Al Capone”

Şi într-adevăr, peste puţin timp, îngrijitorul şi-a oprit tractorul, pentru o secundă, într-o anumită porţiune, ca şi cum ar fi verificat nu ştiu ce chestiune tehnică, apoi şi-a continuat drumul.

“Când ne-am apropiat am putut zări o piatră albă, că ăştia nu au cruci ca la noi pe care stătea scris că acolo se află rămăşiţele pământeşti ale celebrului Al Capone. Am alergat aproape o zi întreagă după o chestiune mai mult decât banală, lângă care nu cred că am stat nici măcar o jumătate de ceas. Nae Lăzărescu a fost vrăjit de povestea asta mult timp după, aşa cum eu sunt cucerit de amintirea minunată care mi-a rămas alături de bunul meu coleg de scenă!”, a conchis Vasile Muraru.

Urmăriți Impact.ro și pe