EXCLUSIV

Motivul pentru care Emanuel Onoriu a lipsit de la priveghiul mamei sale, Gabi Luncă. Va fi sau nu prezent la înmormântare?

Alexandru Catalan 05.04.2021, 21:01

Comunitatea penticostală şi-a luat rămas bun, în această seară, de la Gabi Luncă, care a pierdut lupta, sâmbătă, la 83 de ani, cu temutul virus Covid-19. Priveghiul a fost organizat de conducerea Bisericii Renovatio, în incinta Complexului Romexpo, acolo unde peste 250 de persoane i-au adus un ultim omagiu. Estera, Sara şi Rebecca, fiicele ei, au fost un munte de durere. Marele absent a fost băiatul artistei, Emanuel Onoriu. Dacă unii din pastori au anunţat că acesta s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19, alţii spuneau că fiul lui Gabi Luncă e “prea sensibil şi nu vrea să cedeze nervos”, preferând să rămână acasă şi să urmărească ceremonialul de rămas bun prin Internet.

Motivul pentru care Emanuel Onoriu a lipsit de la priveghiul mamei sale, Gabi Luncă

Contactat telefonic, de reporterii impact.ro, Emanuel Onoriu, fiul lui Gabi Luncă, a refuzat să comenteze absenţa sa de la festivitatea de rămas bun, precizând că nu va participa la înmormântarea, programată mâine, la cimitirul Dămăroaia, fără a oferi alte amănunte. Cei prezenţi au respectat cu stricteţe regulile de distanţare şi de protecţie, care se aplică în această perioadă a pandemiei, măştile de protecţie fiind vizibile pe feţele tuturor, inclusiv pe cele ale instrumentiştilor care au asigurat acompaniamentul muzical. Fiicele lui Gabi Luncă au stat pe primul rând, îmbrăcate în haine cernite. Din loc în loc, au fost amplasate ecrane imense, unde au fost proiectate fotografii cu Gabi Luncă. Autorităţile nu au permis însă ca sicriul să fie adus la acest ceremonial, în condiţiile în care sfârşitul lui Gabi Luncă a fost grăbit de teribilul virus.

“Despre Gabi Luncă se va vorbi mult timp de acum, nu doar în rândul creştinilor evanghelici, ci de către întreg poporul român, pentru tot ce a făcut, pentru cântările şi vocea ei, pentru tot ce a oferit”, au precizat păstorii comunităţii penticostale, care i-au adus un ultim omagiu celebrei artiste.

Motivul pentru care Emanuel Onoriu a lipsit de la priveghiul mamei sale, Gabi Luncă
Gabi Luncă cu fiul ei, Emanuel Onoriu

Estera Onoriu, fiica lui Gabi Luncă: ”Familia a reuşit să deshumeze rămăşiţele pământești ale lui tata, el va fi înmormântat mâine, într-o urnă funerară specială, alături de mama”

La rândul său, pastorul Moise Ardelean, şeful Cultul Creştin Penticostal, a transmis un mesaj special familiei îndurerate: “Sora Gabi s-a împăcat cu Dumnezeu. Ea şi-a încheiat drumul în credinţă şi s-a întors acasă. Nu acasă, la familia sa, ci în casa cerească. Ea a cântat ani buni pentru Gloria Mântuitorului, acum despre mama Gabi putem spune că a ajuns în prezenţa Mântuitorului nostru şi poate vedea Gloria despre care a cântat atâţia ani!”. Iar Estera Onoriu, fiica cea mare a lui Gabi Luncă şi a lui Ion Onoriu, a precizat, pentru impact.ro, că a reuşit să împlinească ultima dorinţă a mamei sale:

”Familia a reuşit să deshumeze rămăşiţele pământești ale lui Ion Onoriu, care a încetat din viață în urmă cu 23 de ani, şi care era înhumat la Străuleşti. Mâine, el va fi înmormântat într-o urnă funerară specială, alături de cea care i-a fost parteneră de viaţă.”

Înmormântarea se va face în condiţii speciale, familia amenajând un covor roşu, foarte lung, pentru ultimul drum al lui Gabi Luncă, apoi vor fi eliberaţi mai mulţi porumbei albi, semnificând sufletul lui Gabi Luncă şi al lui Ion Onoriu. Gabi Luncă a devenit, după 1990, membră a cultului penticostal, abandonând muzica lăutărească în favoarea celei religioase.

Urmăriți Impact.ro și pe