EXCLUSIV

Exclusiv: Ultima dorință a lui Gabi Luncă: ”Ne-a cerut să-l aducem pe tata lângă ea!”. Când și unde va fi înmormântată marea artista

Alexandru Catalan 03.04.2021, 13:13

Gabi Luncă, una dintre cele mai cunoscute interprete ale muzicii lăutăreşti din România, va fi înmormântată luni, în cimitirul din Dămăroaia, cartier în care a locuit până la sfârșitul vieții. Astfel, familia îi va respecta ultima dorinţă, pe care le-a împărtășit-o celor patru copii, cu ultimele puteri, de pe patul de spital. Marea artistă a muzicii lăutărești a încetat din viață ieri, alăturându-se, astfel, în Cer, foștilor colegi de scenă, Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga, și ei victime ale temutului virus Covid-19.

Care a fost ultima dorință a lui Gabi Luncă

Gabi Luncă a pierdut vineri noaptea lupta cu virusul ucigaș, Covid-19. Regretata artistă va fi înmormântată după ritul cultului creştin penticostal, în prezența unui număr redus de persoane, care o vor conduce pe ultimul drum, date fiind actualele restricţii impuse de pandemie. Cei patru copii, fetele Estera, Sara şi Rebecca şi fiul Emanuel, îi vor îndeplini ultima dorință, aceea de a fi înmormântată alături de soțul ei, Ion Onoriu, celebrul instrumentist care a încetat din viață pe 28 ianuarie 1998.

“Mama nu a dorit să meargă acolo unde e tata acum, la acel cimitir, aşa că ne-a cerut să-l aducem pe tata lângă ea. Îi vom îndeplini ultima dorinţa, chiar dacă ne va lua ceva timp s-o facem!”, ne-a declarat Estera Onoriu, în exclusivitate pentru impact.ro. Ea a mai precizat că a reușit să-şi ia rămas bun, telefonic, de la măicuța ei dragă, dar a evitat să ne ofere amănunte despre emoționanta discuție: “Pot să vă spun că mama avea o vârstă frumoasă şi că a trăit într-o viaţă cât alţii în zece. Şi bune, dar şi multe rele”. Estera Onoriu ne-a mai spus că mama ei nu a murit neapărat din pricina COVID-19, organismul ei fiind de mult timp foarte slăbit și că virusul, pe care l-a luat de la menajera casei, nu a făcut altceva decât să-i grăbească sfârșitul.

Care a fost ultima dorinta a lui Gabi Lunca
Care a fost ultima dorinta a lui Gabi Lunca

”Din 1992, ea şi soţul ei, Ion Onoriu, au decis să nu mai cânte muzică lăutărească, ci doar cu caracter religios”

Gabi Luncă, care în acest an fi împlinit 83 de ani, va fi înmormântată luni. Artista are o poveste de viață plină de necazuri. A rămasă orfană de mamă la 3 ani, a traversat ororile unui război mondial, și s-a angajat de foarte tânără, conform dorinței tatălui adoptiv.

Primul ei născut, o fetiţă, a murit în chiar ziua botezului. Apoi, a trebuit să înfrunte şi destinul de a-i fi  fost dărâmată casa, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu, dar şi de a trece printr-o dificilă operaţie de cancer la sân. Din1992, ea şi soţul ei, Ion Onoriu, au decis să nu mai cânte muzică lăutărească, ci doar cu caracter religios.

Ce povestea Gabi Luncă, despre soțul ei: “Când ne-am cunoscut, Ion a fost hotărât să nu se mai întoarcă la Fântânele, la prima soţie, pe care oricum nu o luase cu acte, oficial”

Între ea şi Ion Onoriu a fost dragoste la prima vedere, după cum poveste chiar artista, în cartea autobiografică, “Povestea vieţii noastre”. “Când ne-am cunoscut, Ion a fost hotărât să nu se mai întoarcă la Fântânele, la prima soţie, pe care oricum nu o luase cu acte, oficial. Trebuie să înțelegeți că asta a fost viața lui ca om din lume, care nu îl cunoștea pe Dumnezeu.

S-a căsătorit pe apucate, nu a făcut acte, s-a despărțit din pricina problemelor și a umblat după cum a crezut el de cuviință ani la rândul. După ce ne-am cunoscut și împreună ne-am botezat, pentru amândoi a fost clar că nu este altă cale decât să trăim în curăție și să fim devotați unul celuilalt. Am fost într-adevăr potriviți unul pentru altul, viața a mers înainte, copiii au crescut mari”, a scris Gabi Luncă în cartea rămasă posterităţii.

Urmăriți Impact.ro și pe