Când ajunge Dacia Spring în România şi cât costă taxa de înscriere pe lista de aşteptare

Cristian Cojocaru, Ștefan Olteanu 28.03.2021, 18:14
Când ajunge Dacia Spring în România şi cât costă taxa de înscriere pe lista de aşteptare

Dacia a lansat posibilitatea precomenzilor pentru Spring, unul dintre cele mai așteptate modele ale producătorului datorită motorului electric. Pentru că Dacia a avut un succes imens, Dacia Spring urmează să ajungă în România.

Dacia Spring urmează să ajungă în România

După ce s-a dat startul precomenzilor pentru modelul Spring, interesul viitorilor proprietari a fost unul uriaș. Acest lucru a dus însă la aglomerarea listelor, astfel că Dacia a decis să suspende această campanie a precomenzilor. Constructorul român a pus la dispoziție și date oficiale care arată că aproximativ 6.000 de români s-au înscris pentru a cumpăra modelul electric.

Aceștia au fost nevoiți să plătească o taxă de 99 de euro numai că, pentru unii dintre ei, perioada de așteptare ar putea fi mult prea mare, lucru care i-ar determina să se răzgândească. În data de 20 martie s-a lansat campania, iar câteva zile mai târziu s-a stopat. Cei mai norocoși dintre clienți se vor bucura de noul automobil în luna septembrie a acestui an.

Alte persoane însă, se pare că nu au parte de același noroc și și-ar putea vedea noua achiziție abia anul următor, mai concret în primele luni ale lui 2022. Aceștia riscă totodată să nu poată profita de programul Rabla Plus așa cum probabil s-au gândit înainte de a face alegerea. Liderii companiei au afirmat că această situație este destul de instabilă din cauza pandemiei și a crizei semiconductorilor, adăugând că nimeni nu le poate garanta o dată exactă celor care au comandat noul model de la Dacia.

Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021, vom putea livra și în 2022 - Mihai Bordeanu
Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021, vom putea livra și în 2022 – Mihai Bordeanu

Noul model este produs în China

Versiunea ”Comfort Plus” a modelului electric va fi disponibil la prețul de 18.100 de euro cu TVA inclus, iar în luna septembrie se va deschide și campania de precomenzi pentru versiunea ”Comfort”, disponibilă de la 16.800 de euro cu TVA inclus.

„Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021, vom putea livra și în 2022. Unii o vor putea primi în ianuarie, în februarie sau în martie. Există o posibilitate”, a spus Mihai Bordeanu.

Dintre cei care doreau să achiziționeze Dacia Spring prin programul Rabla Plus, ar fi plătit sub 9.500 de euro pentru modelul electric, însă având în vedere faptul că perioada de așteptare este prea mare, s-ar putea răzgândi pe parcurs. Noul model este produs în China, însă reprezentanții producătorului autohton au ezitat să menționeze câte mașini vor fi produse pentru România.

Potrivit unor zvonuri, Dacia ar fi luat în calcul producerea a 700 de unități, însă directorul Dacia a infirmat aceste zvonuri. Acest lucru ar putea dăuna imaginii Dacia, având în vedere că aproximativ 6.000 de români s-au înscris pe listele de așteptare. Conform planului inițial, Dacia Spring ar fi trebuit să ajungă înainte de toate în flotelele de ride-sharing, însă la nivelul țării noastr, nu s-a stabilit nimic în acest sens.

Urmăriți Impact.ro și pe