Cât costă Dacia Spring dacă o iei prin programul Rabla. E mai ieftină decât ai fi crezut

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 26.03.2021, 14:07
Cât costă Dacia Spring dacă o iei prin programul Rabla. E mai ieftină decât ai fi crezut

Mulți români se întreabă cât costă Dacia Spring, dacă o iei prin programul Rabla! Ei bine, aceștia au o surpriză plăcută, deoarece prețul celui mai nou model Dacia scade considerabil, dacă viitorul proprietar duce la casare o mașină veche.

Cât costă Dacia Spring dacă o iei prin programul Rabla

Din data de 20 martie, Dacia a dat startul la precomenzi online pentru noul model Dacia Spring electric. Odată cu startul vânzărilor, producătorul român a anunțat și cele mai noi oferte pe care le-a pregătit pentru viitorii clienți din România.

În primul rând trebuie să știm exact ce vom primi atunci când vom comanda Dacia Spring. Modelul dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC. Noul model de la Dacia are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Cat costa Dacia Spring daca o iei prin programul Rabla
Cat costa Dacia Spring daca o iei prin programul Rabla

Ce garanție oferă producătorul român

În producția de serie, Dacia Spring beneficiază de limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă. Dacia oferă garanție de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul şi de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.   Vestea bună este că noul model va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului RABLA PLUS. Primele livrări sunt programate pentru cursul lunii septembrie 2021.

Potrivit Dacia, preţul modelului electric Dacia Spring porneşte de la 7.700 EUR, prin Programul RABLA PLUS & CLASIC 2021. Ofertă este destinată persoanelor fizice, supusă unor condiţii, fără valoare contractuală, valabilă până la 30 aprilie 2021 în limita stocului disponibil.

Cum se calculează reducerea la achiziționare

Preţul este obţinut prin scăderea din preţul standard a reducerii comerciale oferite de Renault Commercial Roumanie în valoare de 46 euro (TVA inclus), a eco-tichetului în valoare de 45.000 lei dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii si a contravalorii primei de casare de 6.500 lei, calculate în euro (la cursul de 4,9 lei) pentru Dacia Spring Comfort PLUS.

”Preţul nu conţine valoarea oricăror echipamente, accesorii sau dotări opţionale. Oferta este valabilă de la momentul aprobării bugetului pentru anul 2021 a Programului RABLA / RABLA PLUS. Ofertă prin PSIPAN, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru mediu, aplicabilă de la momentul la care înscrierile pentru persoanele fizice vor fi disponibile în PSIPAN”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...