Oana Roman, dezvăluire despre tatăl său. Ce îl macină pe Petre Roman: „Este absolut obsedat”

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 23.03.2021, 09:26

Despre Oana Roman se cunoaște faptul că este fiica fostului președinte Petre Roman, însă după divorțul acestuia de Mioara, mama vedetei, aceasta a reușit să se axeze pe cariera sa și să se distanțeze de imaginea „fetei lu’ tata”. Totuși, educația primită în copilărie și amintirile pe care le are alături de părintele său nu pot fi șterse. Chiar dacă își vorbesc ocazional, Oana Roman a făcut unele dezvăluiri despre tatăl său. Vedeta a recunoscut că există un aspect din viața fostului președinte de care acesta este obsedat.

Cum arăta copilăria fiicei lui Petre Roman

Să fii copil în perioada comunistă nu era deloc ușor. Dar să ai și părinți cu funcții importante este și mai dificil, fiind adesea nevoie să respecți reguli stricte. Astfel arată și povestea Oanei Roman, care a recunoscut în urmă cu mai mult timp că a trăit momente delicate în copilărie din pricina educației mai puțin permisive pe care a primit-o de la părinții săi. Iar modelul principal al familiei era mama sa, Mioara, care din păcate nu avea suficient timp pentru a petrece alături de copii și de soț. Astfel, Oana a fost crescută de către o guvernantă.

La noi a fost dintotdeauna democrație în familie. (…) Mama era foarte puternică. Ea și-a început cariera mai devreme, fiind și mai mare decât tata ca vârstă. Era cumva o persoană pe care noi o vedeam drept exemplu, model. Mama muncea foarte mult. Era șef de secție la radio pe limba arabă. Venea foarte târziu acasă. Am avut o guvernantă de mică. O nemțoaică pe care o chema Cici care nu era rea și pe care am iubit-o din tot sufletul. A fost ca o bunică pentru mine. Și mama și tata aveau fiecare personalitatea lui, a povestit Oana Roman, potrivit unica.ro.

Oana și mama sa, Mioara Roman
Oana și mama sa, Mioara Roman

Ce a dezvăluit Oana Roman despre tatăl său

Având în vedere poziția din societate a familiei Roman, Oana a recunoscut câteva aspecte neștiute despre tatăl său. Se pare că regulile stricte dominau viața tuturor membrilor din familie, iar Petre Roman avea o obsesie pentru curățenie și ordine. Fostul președinte a fost extrem de dur cu Oana, pe care nu ezita să o pună adesea la treabă, aplicându-i unele pedepse atunci când aceasta îi încălca cuvântul.

Am primit o educație foarte strictă din punctul de vedere al manierelor. Vine de la bunica din partea mamei pentru care, fiind soție de ambasador 35 și ceva de ani, totul trebuia să fie ca la carte. Tata este absolut obsedat de curățenie și ordine. (…) Mă responsabiliza tot timpul. Ai greșit, plătești. Nu-mi era frică de el, dar era o autoritate. Eu am fost un copil ne-cuminte și cam băiețoi. Alor mei le era frică să nu pățesc ceva. Noi stăteam la Victoriei și mergeam la joacă spre Cișmigiu. Uitam să vin la timp acasă, ajungeam și-l vedeam transfigurat. Se gândea că am pățit ceva. Mi-am luat-o de câteva ori de la el pentru că am ajuns târziu acasă, a mai spus vedeta.

Totuși, ca orice copil, Oana avea nevoie de alinare și de sprijin, lucruri pe care le găsea în copilăria sa timpurie în brațele guvernantei. Chiar dacă a trăit o viață destul de strictă, vedeta a recunoscută că educația aceasta a întărit-o și a ajutat-o să facă față greutăților din viața de adult.

Eu nu mă plângeam la ei mei. (…) Mă mai guduram la Cici. Eu am refuzat să merg la grădiniță. Am fost la o creșă privată și apoi m-a trimis mama la sora bunicii mele, la țară la Râmnicu-Vâlcea. Acolo a fost foarte bine. (…) Eram foarte răsfățată. Eram extrem de fericită, mai spune.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...