Agent de pază, reținut după ce a furat o casetă cu bani de la firma la care lucra. Scanfandrii au căutat-o neîncetat în râul Jiu VIDEO

Elena Avramescu 25.02.2021, 14:32

Agent de pază, reținut după ce a furat o casetă cu bani. Bărbatul a fost reținut seara trecută pentru că ar fi furat o casetă plină cu bani de la firma la care lucra iar alături de el mai este anchetat un bărbat care i-a fost complice. Cei doi au spus că au aruncat caseta în râul Jiu.

Agent de pază, reținut după ce a furat o casetă cu bani

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, cei doi ar fi furat banii la începutul lunii februarie. Atunci polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați de dispecerul unei firme de pază, care a reclamat de la punctul de lucru al societății a fost furată o casetă de bani, care era fixată în perete. Agentul de pază ar fi așteptat afară, în maşină, în timp ce al doilea suspect, fără ocupaţie, ar fi intrat pe geam în sediul firmei, aflat la etajul 1.

Acesta a escaladat o magazie din vecinătatea punctului de lucru si s-a cățărat pe o ţeavă de gaze, de unde a avut acces la o uşă neasigurată. După ce a reuşit să intre, a tras caseta din perete, după ce s-a terminat programul de lucru. Apoi a mers într-o încăpere alăturată şi a mai furat o sumă de bani din sertar. Valoarea totală sustrasă se ridică la 50.000 mii euro. Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj.

În urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale sub supravegherea procurorilor craioveni au fost identificați doi bărbați, unul de 35 de ani, din Podari, iar cel de-al doilea de 59 de ani, din Craiova, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. În cursul zilei de ieri, polițiștii doljeni au efectuat percheziții domiciliare la 2 imobile, unul din Craiova, iar cel de-al doilea din Podari, de unde au fost ridicate mai multe bunuri ce pot reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal, se arată în comunicat.

După ce au fost prinşi de poliţişti, cei doi au spus că ar fi aruncat caseta în râul Jiu, în zona Podari, în apropiere de locuința unuia dintre ei. Așa că astăzi au fost chemați și pompierii să caute caseta.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul I.S.U. Dolj, caseta sustrasă fiind căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de m.p. în râul Jiu, mai este precizat în comunicat. Până acum caseta de bani nu a fost recuperată.

În cursul acestei zile, cei doi bărbați vor fi duși în fața magistraților de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...