Scandal fără precedent. Florin Cîțu, atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu. „Reparăm dezmățul făcut de PSD”

Ana Anitoiu 13.02.2021, 16:00

Prim-ministrul Florin Cîțu l-a atacat pe Marcel Ciolacu, sâmbătă, după ce liderul PSD l-a criticat pe premier pe tema bugetului pe anul 2021 și pe subiectul majorării pensiilor. Șeful Guvernului a spus că în prezent se repară ”dezmățul” pe care l-a făcut acest partid anterior.

Florin Cîțu, atacat de Marcel Ciolacu

După vizita sa la Bruxelles, prim-ministrul a ripostat la criticile pe care i le-a adus Marcel Ciolacu, care a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Liderul PSD a anunțat miercuri că acest partid nu va vota bugetul pe anul 2021, bazat pe austeritate. Politicianul a criticat propunerea de tăiere a sporurilor bugetarilor, ce poate duce la ”nedreptăți, discuții și frustrări în rândul oamenilor”. În plus, el l-a numit ”mincinos” pe premier, pe tema pensiilor. Mai multe detalii, AICI!

”Să ia proiectul de buget al PSD, e mult mai bun, că nu trebuie să taie de la oameni. Le demonstrăm pe cifre că sunt bani. Moțiunea de cenzură va fi depusă când începem să creionam o eventuală majoritate. Categoric vom depune moțiune de cenzură”, a susținut Marcel Ciolacu.

Scandal fara precedent. Florin Citu, atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu. ”Reparam dezmatul facut de PSD”
Marcel Ciolacu

Cum i-a răspuns Florin Cîțu pe Marcel Ciolacu

După atacurile lui Marcel Ciolacu, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că în prezent se repară ”dezmățul făcut de PSD”. În plus, șeful Guvernului l-a numit pe liderul PSD ”tovarășe” și i-a transmis să îi dea un telefon, când are timp, ca să-i explice ”cum e cu bugetul”.

”Am spus de la început că nu sunt de acord să susţin în acest buget nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019. (…) Dacă cineva îşi imaginează că putem menţine acele nenorociri în buget şi să punem peste din bugetul nostru, prin programul nostru de guvernare, se înşală, nu avem cum, nu avem spaţiu. Pentru a crea spaţiu în programul nostru de guvernare, trebuie să eliminăm acele nenorociri. Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD. Așteptam ca Ciolacu să mă sune. Pierdeam o zi-două din viața mea și îi explicam cum e cu bugetul. Știu, e mai greu, dar îi explicam. Deci, tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon!”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu, reacție imediată la atacul lui Florin Cîțu

La foarte scurt timp după declarația lui Florin Cîțu, liderul PSD a reacționat, pe pagina lui de Facebook, și i-a cerut să își dea demisia și să îl scutească de ”rățoiala asta adolescentină”. În plus, Marcel Ciolacu a precizat că, de fapt, prim-ministrul ”și-a luat palme peste ochi” la Bruxelles și își varsă frustrările pe toată lumea din țară.

”Vrei să dai telefoane, Cîțule?! Hai pune mâna pe telefon și formează: La milioanele de angajați cărora le-ai dat 2 lei pe zi la salariul minim; la milioanele de copii pe care i-ai mințit cu nesimțire că le crești alocațiile, la milioanele de pensionari de care ți-ai bătut joc «electoral» că le crești pensiile; la sutele de mii de fermieri loviți de secetă cărora nu le-ai mai dat nicio despăgubire; la zecile de mii de antreprenori care și-au închis afacerile așteptând la nesfârșit banii promiși pe care voi i-ați FURAT. Ai vreo 10 milioane de telefoane de dat! 10 milioane de români pe care i-ai nenorocit, Cîțule!”, i-a mai transmis Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...