Motivul pentru care medicii nu sunt de acord cu leacul lui Gigi Becali pentru covid-19. Ce spun doctorii despre metoda patronului FCSB

Stan Filon 21.01.2021, 15:17
Motivul pentru care medicii nu sunt de acord cu leacul lui Gigi Becali pentru covid-19. Ce spun doctorii despre metoda patronului FCSB

Medicii nu sunt de acord cu leacul lui Gigi Becali pentru covid-19! Omul de afaceri a cumpărat acest medicament cu care a tratat foarte multe persoane din showbizz-ul autohton, dar și pe toți vecinii săi din Pipera. Dar ce spun medicii despre acest tratament?

Medicii infecționiști au vorbit despre tratamentul minune al lui Gigi Becali

Ei bine, specialiștii în medicină spun că tratamentul pentru covid, despre care unii spun că este chiar miraculos și ieftin, nu a fost introdus în protocoalele de referință internaționale, deși a fost testat de specialiști. Cu tote acestea, Ivermectina, că despre ea vorbim, a cam dispărut din farmacii și depozite.

Chiar Gigi Becali a spus că acest medicament nu se mai găsește pe nicărieri, însă el a comandat de ceva timp un stoc destul de mare, pe care îl folosește la clinica sa din Capitală. Becali spune că este „cel mai bun” medicament în combaterea infecției cu noul coronavirus. Pe lângăstocul pe care și l-a făcut, mai are și zeci de mii de flacoane care stau pur și simplu în vamă, deoarece omul de afaceri nu are aprobare de la Ministerul Sănătății. Omul de afaceri are și o explicație pentru care medicamentul nu este folosit.

Medicii infectionisti au vorbit despre tratamentul minune al lui Gigi Becali
Medicii infectionisti au vorbit despre tratamentul minune al lui Gigi Becali

„Ei vor sa consume lumea Remdesevir”

„Ei vor sa consume lumea Remdesevir, pe care au dat zeci de milioane si nu e bun la Covid. Invermectina e cel mai bun tratament, pe langa Arbidol”, a declarat Gigi Becali.

Potrivit Ziare.com, medicii infecționiști din Romnia spun că Ivermectina de uz uman nu este acreditată în țară, ci doar pentru uz veterinar. Pentru a fi folosită pe pacienții de coronavirus trebuie să aibă concluzii medicale și acordul autorităților competente în domeniu.

Ivermectina este un antiviral folosit în practica medicala, cu efecte antiparazitare. Cercetatorii australieni au publicat un studiu care spunea că Ivermectinei este eficace în infectia SARS-CoV-2. Studiul a fost realizat pe un număr mic de persoane. Și în Statele Unite ale Americii aă apărut studii care ar confirma eficacitatea medicamentului.

Chiar și Organizația Mondială a Sănătații și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor au fost de acord că există un prim element de eficiență, dar nu suficient pentru ca Ivermectina să poată fi inclusă în protocolul de tratare a infecției.

”Oficial, nu exista nimic legat de Ivermectina”

„Nu face parte din protocolul de tratament oficial al Covid-19. Oficial, nu exista nimic legat de Ivermectina, sunt doar date care vin, mai degraba, din spatiul francofon, ei au mai utilizat asa ceva. Este un medicament folosit, in special, in medicina veterinara. S-a creat o imagine ca este un medicament minune pentru cei cu Covid-19, dar nu sunt date concludente din acest punct de vedere.

Nu sunt niste studii care sa fie ultra-recunoscute privind utilizarea lui. La fel a fost cu medicamentul de la inceputul pandemiei, cu Plaquenil, cu Hidroxiclorochina. La inceput era prezentat ca un medicament minune, dar dupa trei luni au recomandat sa nu mai fie folosit. Asadar, trebuie retinere si obiectivitate”, a explicat medicul Mihnea Hurmuzache pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...