Dusterul Jandarmeriei care a creat senzaţie în Munţii Banatului. Așa ceva n-ai mai văzut FOTO

Ioana Bucur 11.01.2021, 19:23

Mare și supărat! „Monstrul din nămeți”, Dusterul Jandarmeriei a creat senzație în Munții Banatului. Imaginile senzaționale au apărut online.

Dusterul Jandarmeriei care a creat senzaţie în Munţii Banatului

Primele zile ale anului 2021 au adus un nou post de jandarmi montani pe teritoriul țării noastre, pe Muntele Mic, care acționează pe traseele montane din acea regiune a Munților Banatului. Ceea ce este inedit la acest nou post de jandarmi este unul dintre utilajele din dotare. Este vorba despre un model special de Dacia. Dusterul Jandarmeriei, pe șenile, este folosit de echipajele de acolo în timpul intervențiilor în zone greu accesibile autoturismelor obișnuite.

„Va creşte mobilitate echipajelor postului atunci când trebuie să acorde sprijin turiştilor. În felul acesta, se vor deplasa mult mai repede pe teren accidentat, atunci când este zăpadă sau noroi”, a explicat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, despre Dusterul Jandarmeriei.

Postul Jandarmeriei din Munții Banatului, misiuni de salvare

Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, a vorbit și despre atribuțiile noului post de jandarmi. Printre acestea se numără:

  • menținerea ordinii publice pe traseele turistice, pe pârtiile de schi, precum și în alte zone de agrement;
  • căutarea și descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană;
  • intervenția pentru rezolvarea apelurilor primite prin sistemul uni de urgență 112.
Dusterul Jandarmeriei, „monstrul” din Munții Banatului
Dusterul Jandarmeriei, folosit în misiunile dificile

Restaurant unic în, în Muntele Mic

Dusterul Jandarmeriei nu este singura atracție de pe Muntele Mic. Un om de afaceri din zonă a transformat un ratrac într-un restaurant mobil, pe șenile. În plus, utilajul este dotat și cu un pupitru pentru DJ, de la care este asigurată, în mod constant, distracția. Restaurantul pe șenile aparține unei firme ce a fost cedată de Romeo Dunca, actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, fiilor săi.

Dusterul Jandarmeriei, „monstrul” din Munții Banatului
Restaurantul-ratrac, plăcerea turiștilor de la Muntele Mic

Noua Dacia iese la vânzare

În România, una dintre cele mai așteptate lansări din domeniul auto este la câteva zile distanță. Noua Dacia iese la vânzare, de la începutul lunii februarie 2021. În timp ce noul model Sandero Stepway poate fi comandat încă din decembrie 2020, dealeri auto din județul Argeș au dezvăluit că românii vor putea să cumpere noua Dacia Logan din primele zile ale lunii viitoare. În plus, autoturismul va fi pus la dispoziția tuturor celor care solicită un test-drive la orice dealer din țară, de la sfârșitul lunii ianuarie.

Noul model al mașinii ce a câștigat, de la an la an, tot mai mulți fani, în mai multe țări din Europa, va fi disponibilă în trei tipuri de motorizare,n două dintre acestea fiind pe bază de benzină, având puteri de 65 CP și 90 CP, precum și o variantă mixtă, benzină-GPL, de 100 CP, ce va purta denumirea comercială ECO-G. Modelul lansat în acest an va avea și trei nivele de echipare: Access, Essential și Confort. Mai multe detalii despre acest subiect, inclusiv prețul de pornire pentru noile modele Dacia, puteți citi aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...