Noua Dacia iese la vânzare. De când pot românii să o cumpere și care e prețul

Ioana Bucur 05.01.2021, 09:41
Noua Dacia iese la vânzare. De când pot românii să o cumpere și care e prețul

Doar câteva zile ne despart de momentul în care noua Dacia iese la vânzare. Specialiștii din domeniul auto au dezvăluit de când pot românii să o cumpere și, poate detaliul cel mai important pentru toți viitorii proprietari, care va fi prețul noului model.

Noua Dacia iese la vânzare

În România, una dintre cele mai așteptate lansări din domeniul auto este la câteva zile distană. Noua Dacia iese la vânzare, de la începutul lunii februarie 2021. În timp ce noul model Sandero Stepway poate fi comandat încă din decembrie 2020, dealeri auto din județul Argeș au dezvăluit, pentru Adevărul, că românii vor putea să cumpere noua Dacia Logan din primele zile ale lunii viitoare. În plus, autoturismul va fi pus la dispoziția tuturor celor care solicită un test-drive la orice dealer din țară, de la sfârșitul lunii ianuarie.

Noua Dacia iese la vânzare cu trei tipuri de motorizări, două dintre acestea fiind pe bază de benzină, având puteri de 65 CP și 90 CP, precum și o variantă mixtă, benzină-GPL, de 100 CP, ce va purta denumirea comercială ECO-G. Modelul lansat în acest an va avea și trei nivele de echipare: Access, Essential și Confort.

Noua Dacia iese la vânzare cu prețuri surprinzătoare

Noua Dacia iese la vânzare cu prețuri începând de la 8.400 de euro – ce include și TVA – pentru varianta Access, echipată cu motor SCe de 65 CP. Pentru versiunea Confort, însă, dotările în plus și motorul Tce 90 CVT aduce un cost de nu mai puțin de 12.950 de euro.

Cumpărătorii vor mai scoate din buzunar încă 58 de euro pentru achiziționarea pachetului legislativ obligatoriu, conform Ordonanței 2218/2005: trusa medicală, cu componentele consumabile în termen de valabilitate, triunghi reflectorizant și extinctor. Separat se va plăti și setul de covorașe din cauciuc, ce costă 44,03 euro.

Care va fi prețul de pornire pentru noua Dacia
Care va fi prețul de pornire pentru noua Dacia

Prețul crește în funcție de preferințele cumpărătorilor

Trebuie menționat faptul că niciun nivel de echipare cu care noua Dacia iese la vânzare nu va avea incluși senzori de parcare sau cameră video marșarier pentru asistență la parcare. Acestea vor putea fi achiziționate separat, în schimbul a 350 de euro, însă doar pentru nivelul de echipare Confort. O altă dotare opțională este pachetul cu senzori acustici pentru asistență la parcare, ce vor costa în jur de 150 de euro.

Tot în lista dotărilor sau echipamentelor opționale se regăsește și sistemul de aer condiționat cu reglaj automat, la prețul de 200 de euro. Viitorii clienți vor trebui să mai scoată bani în plus din buzunar, în cazul în care preferă o anumită culoare pentru noua Dacia. Culorile metalizate adaugă 350 de euro prețului total al autoturismului.

Dacia Logan va fi istorie?

Sfârșitul anului 2021 a adus un anunț surprinzător din partea francezilor de la Renault. Reprezentanții producătorului auto au anunțat că Dacia Logan „va fi istorie”. Noua generația a trecut printr-o serie de schimbări majore și va purta chiar un alt nume: Renault Taliant. Decizia ar fi fost luată în contextul în care popularitatea de care se bucura Dacia Logan a intrat pe o pantă descendentă. Motivul pare să fie strâns legat de faptul că oamenii și-au mutat atenția către hatchback-urile din clasa B și corssover-urile lansate în număr din ce în ce mai mare, mai cu seamă în segmentul B. Mai multe informații despre acest subiect puteți citi aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...