EXCLUSIV. Cum își negociază Dan Negru salariile de zeci de mii de euro: ”Durează 10 minute”

Simona Ecovoiu 05.01.2021, 15:25

Dan Negru își savurează victoriile din Noaptea dintre Ani. A fost lider de audiență cu programul de Revelion atât în România, cât și în Republica Moldova, iar în Europa se situează pe locul secund, după Anglia. Iată clasamentul: ”38,3 % – share cotă de piață – cu programul New Year Special- BBC- Anglia și 36,3 % – share cotă de piață – „Revelionul Starurilor cu Dan Negru”- Antena 1- România”.

Vedeta tv consideră însă că nu este deloc plătit pe măsura performanțelor și dezminte zvonul că ar avea un salariu de zeci de mii de euro: ”Sunt un fraier pentru că nu știu să-mi negociez contractele. Dar asta e din cauza proastei mele gestiuni, nu am un impresar care să știe să negocieze pentru mine, așa că o fac eu și negocierile nu durează niciodată mai mult de 10 minute”, a declarat Dan Negru, într-un interviu spumos, acordat în exclusivitate pentru impact.ro.

”După englezi, am fost pe locul al doilea, cu Revelionul. După salariu, aflu de la știri că nu eu am fost pe locul 1”

Dan, felicitări pentru tripla performanță. Ești Regele Revelioanelor atât în România, cât și în Republica Moldova. Și te clasezi pe locul al doilea în topul Revelioanelor din Europa, după Anglia.

Mă bucură audiențele din România Mare. Am norocul să fiu primul prezentator tv din România Mare, dar nu doar de Revelioane. Show-urile noastre din România și din Moldova fac cifre uriașe de audiență și Revelioanele sunt doar ediții speciale, o dată-n an. Suntem în topul celor mai urmărite revelioane tv europene! În Europa s-au publicat audiențele celor mai vizionate Revelioane din anul pandemiei, an care a adus, din cauza lockdown și a restricțiilor, cel mai mare consum de televiziune din ultimii 10 ani. După englezi, am fost pe locul al doilea. După salariu, aflu de la știri că nu eu am fost pe locul 1.

Cum sărbătorești audiențele-record?

Nu prea știu să savurez clipa, mă gândesc că orice audiență record pe care o fac e o presiune și mai mare pentru viitor. Și fac asta de mulți ani. Sunt un fraier pentru că nu știu nici să savurez audiențele mari pe care le fac show-urile mele și nici să-mi negociez contracte care să fie pe măsură lor. Știrile care apar mereu și care spun că eu și Andreea Esca suntem cei mai bine plătiți din tv sunt eronate. Mă rog, nu știu de Andreea, dar de mine bag mâna în foc. Oricum, banii care se vehiculează în știrile astea sunt departe de realitate. Dar asta e din cauza proastei mele gestiuni, nu am un impresar care să știe să negocieze pentru mine, așa că o fac eu și negocierile nu durează niciodată mai mult de 10 minute.

EXCLUSIV. Cum isi negociaza Dan Negru salariile de zeci de mii de euro. Dureaza 10 minute
Imagine de la Revelionul lui Dan Negru

”Până acum câțiva ani eram cel mă aspru critic al meu dar, de câțiva ani, am doi critici mult mai buni: copiii mei, Dara și Bogdan”

Mai ai emoții, după 21 de Revelioane? Ce faci în seara difuzării? Ți s-a întâmplat să fii propriul critic?

Mari. Am emoții foarte mari de 21 de ani. Atunci când sunt acasă nu mă uit la Revelionul meu pentru că îl știu foarte bine, mă uit la concurență. Fac audiența concurenței ca să văd cu cine mă bat pentru supremație. Până acum câțiva ani eram cel mă aspru critic al meu dar, de câțiva ani, am doi critici mult mai buni: copiii mei, Dara și Bogdan.

Cine îți scrie textele?

Nu am avut niciodată scenarist pentru textele mele de prezentare, nu prezint pe baza unui text apărut pe prompter pentru că la cât mă mișc în stânga și dreapta n-aș putea să citesc de pe prompter. Îmi fac singur textele mele. Am fost nevoit la un show să citesc un text de pe un prompter și mi-a luat o oră să o fac pentru că n-am reușit să stau într-un loc și să citesc frazele, spre disperarea tuturor. Nu știu să citesc promptere.

EXCLUSIV. Cum isi negociaza Dan Negru salariile de zeci de mii de euro. Dureaza 10 minute
Imagine de la Revelionul lui Dan Negru. Elena Udrea, deghizata in vrajitoare

”Am început discuțiile cu Elena Udrea în toamnă și abia în decembrie am convenit să colaborăm”

Te bazezi mereu pe un invitat-surpriză. Anul acesta a fost Elena Udrea. Prestația ei și masca deloc prietenoasă au făcut vâlvă. Cum a decurs colaborarea cu ea?

În programele mele încerc mereu să aduc personaje care apar rar în show-uri de divertisment, care nu fac parte din plutonul vedetelor pe care le vezi peste tot, în orice show-uri, în toate ipostazele. Elena Udrea e genul ăsta de invitat, nu a mai văzut-o nimeni în vreun show de divertisment și asta a contat mult în munca noastră de a o convinge să vină ca invitată. Și, credeți-mă, nu s-a lăsat ușor convinsă. Am început discuțiile cu Elena Udrea în toamnă și abia în decembrie am convenit să colaborăm.

”Românii de peste Prut sunt tot români, dar divertismentul și show-urile pe care ei le gustă sunt mai blânde, cu o mai mare atenție pentru artiștii-legendă”

Cu ce diferă Revelioanele din Republica Moldova? Este gustat același gen de umor?

Românii de peste Prut sunt tot români, dar divertismentul și show-urile pe care ei le gustă sunt mai blânde, cu o mai mare atenție pentru artiștii-legendă. Din nefericire, sunt mulți artiști faimoși acolo și anonimi în România, după cum e și invers. Adrian Ursu, de exemplu, e un cântăreț extrem de apreciat acolo, dar nu foarte popular în România. Sunt mulți așa. Cu maestrul Nicolae Botgros n-am apucat să filmăm pentru că exact în perioada filmării Revelionului moldovenesc a venit vestea că dânsul e infectat cu Covid-19.

Performanțele tale sunt demne de Cartea Recordurilor, ești singurul prezentator-gazdă a Revelionului în două țări-surori…

În România e mai ușor, în Moldova însă e mai greu să faci televiziune pentru că moldovenii sunt bilingvi, vorbesc bine rusă și română și urmăresc cu ușurință televiziunile din patru țări, Moldova, Rusia, Ucraina și România. Deci, e de patru ori mai greu să faci televizune de succes în Moldova decât în România pentru că sunt patru țări care-ți fac concurență. În România te bați doar cu televiziunile românești.

Despre Revelionul lui Garcea: ” Nu mă uit cu adversitate sau cu ură spre TVR sau spre oricare altă televiziune pentru că poate mâine voi lucra acolo”

Revelionul lui Garcea a fost aspru criticat, a fost numit ”grotesc” și lipsit de bun-gust…

După 21 de ani, e prima dată când se vorbește și despre un alt Revelion decât cel pe care-l fac eu. Am văzut reacțiile dure la adresa revelionului TVR dar nu am apucat să-l văd. M-am bucurat de audiențele uriașe pe care le-am făcut anul asta și am savurat faptul că am fost în topul celor mai urmărite Revelioane tv europene. Nu mă uit cu adversitate sau cu ură spre TVR sau spre oricare altă televiziune pentru că poate mâine voi lucra acolo. Cum ar fi să lovesc în niște oameni cu care am fost sau poate voi fi coleg? Îi sfătuiesc să facă așa pe toți cei care lucrează în breaslă. Sper că scandalul din jurul Revelionului TVR să-i crească imaginea și să-i stârnească interes mai mare anul viitor.

Ai invitat și actori din Generația de Aur, Dorel Vișan a fost magic. Ești cam singurul prezentator care readuce în prim-plan artiștii de calibru, dați uitării de televiziunile comerciale…

Nu prea mai există locul în televiziunile comerciale unde să mai poți să aduci invitați-legendă care să vorbească, să povestească. Încerc să fac asta în ilegalitate prin diferite formate tv și încerc să le strecor apoi prin tot felul de grile de programe. Așa am făcut de Crăciun, când l-am strecurat pe Florin Piersic într-un program tv, care a făcut apoi audiențe uriașe. Sper să reușesc să-mi conving colegii că e nevoie și de un loc în tv în care să se poată vorbi cu invitați pe care nu-i găsești altundeva.

Soția și copiii se uită la Revelion?

De voie, de nevoie, da. Atunci când suntem acasă, da.

”N-aș mai relua “Te pui cu blondele?”, deși mi s-a propus formatul acesta acum câteva săptămâni”

Pentru ce show-uri vei filma anul acesta? ”Next Star” și ”Te pui cu blondele?” revin pe micul ecran?

Încă sunt în discuții despre cum vom continua anul abia început. Avem ”Next Star” în proiect pentru că deja am filmat o parte din show. N-aș mai relua “Te pui cu blondele?”, deși mi s-a propus formatul acesta acum câteva săptămâni, o spun acum, în premieră. Nu știu ce noutate i-am mai putea aduce după ce 10 ani a fost un super hit tv.

Fiul îți seamănă leit, zici că e mini Dan Negru. Crezi că va fi și el vedetă tv?

În niciun caz. Sper să-și găsească un drum liniștit, într-o breaslă mai corectă. Breasla tv nu e ceva ce să-ți dorești, suntem departe de a fi o echipă.

Ce îți dorești în noul an?

Să-mi pot invita prietenii la o cafea, într-un restaurant. Adică, normalitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...