Ovidiu Hațegan, în pericol de a primi o sancțiune severă. UEFA are ultimul cuvânt

Marian Cărăvan 10.12.2020, 13:32
Ovidiu Hațegan, în pericol de a primi o sancțiune severă. UEFA are ultimul cuvânt

Scandalul de rasism din Liga Campionilor care a făcut înconjurul lumii, e întors pe toate fețele. Dacă Sebastian Colțescu va fi găsit vinovat de UEFA, și arbitrul de centru Ovidiu Hațegan este în pericol de a primi o sancțiune severă din partea forului continental.

Ovidiu Hațegan e în pericol de a primi o sancțiune severă din partea UEFA

Scandalul de rasism de la Paris, în care a fost implicată o brigadă de arbitri din România, poate avea urmări grave. UEFA ar putea da sancțiuni severe în cazul în care Sebastian Colțescu ar fi găsit vinovat. Ovidiu Hațegan este în pericol de a primi o sancțiune severă din partea forului continental.

Scandalul de rasism care a făcut înconjurul lumii ar putea avea consecințe asupra întregii brigăzi de arbitri de la meciul Paris Saint Germain – Istanbul Bașakșehir. În presa internațională se vorbește despre o suspendare severă, dacă ancheta UEFA va confirma acuzațiile.

Sebastian Colțescu este principalul vinovat și cotidianul L’Equipe scrie despre o suspendare severă, dacă ancheta UEFA va confirma acuzațiile. Articolul 14 din regulamentul disciplinar îl condamnă:

„Oricine atinge demnitatea unei persoane sau a unui grup din diferite motive, mai ales culoarea pielii, rasă, religie, origine etnică, sex sau orientare sexuală, riscă o sancțiune de cel puțin 10 meciuri ori pe o durată determinată”, se arată în articolul 12 din regulamentul disciplinar.

Procedura disciplinară se va întinde și asupra colegilor lui Colțescu.

„Se așteaptă, probabil, și o pedeapsă contra centralului Ovidiu Hațegan, care nu a realizat gravitatea evenimentelor ce aveau loc fix sub ochii săi”, dezvăluie L’Equipe.

Scandal de rasism in Champions League
Scandal de rasism in Champions League

Meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt și reluat a doua zi

Partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor, a fost întreruptă în prima repriză, în urma protestelor jucătorilor turci la adresa arbitrului de rezervă, Sebastian Colțescu. Centralul Ovidiu Hațegan a întrerupt meciul după ce Sebastian Colțescu a folosit expresia „ăla negru” la adresa lui Pierre Webo, secundul lui Bașakșehir, iar jucătorii celor două echipe s-au solidarizat și au părăsit terenul.

Aflat pe banca de rezerve, jucătorul Demba Ba a fost primul care a reacționat și l-a confruntat pe Colțescu: „De ce ai zis negru? De ce? Te-am auzit spunând asta! De ce nu spui «acest tip alb», când vorbești despre el, spui doar acest tip? Ascultă-mă! De ce atunci când menționezi «un tip negru», trebuie să spui «acest tip negru?»”.

Partida s-a reluat a doua zi, însă cu o brigadă olandeză. PSG s-a impus clar, cu 5-1.

Urmăriți Impact.ro și pe