EXCLUSIV. Fiica lui Horia Moculescu refuză să-și părăsească tatăl bolnav. Gestul superb făcut de Nidia

Simona Ecovoiu 08.12.2020, 16:38

Nidia Moculescu a moștenit chipul mamei, Mariana Moculescu (52 de ani), și talentul artistic al celebrului său tată, solistul și compozitorul Horia Moculescu (83 de ani). Zilele trecute, solista în vârstă de 30 de ani și-a anunțat debutul muzical, cu o piesă antrenantă, ”Am aripi să zbor”, compoziție marca Mihai Alexandru. Artista ne-a povestit, într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, despre relația cu părinții ei, care odinioară se aflau într-un război de proporții, dar și despre marea pasiune, muzica. Nidia este de admirat și pentru generozitatea de care dă dovadă. Deși putea avea propria casă, ea continuă să locuiască alături de Horia, tatăl pe care îl adoră, și pe care îl ajută și acum, în plină pandemie de coronavirus.

Horia Moculescu: ”Am o boală de plămâni dobândită cu încredere şi entuziasm după 40 de ani de fumat”

Horia Moculescu a recunoscut că se confruntă cu probleme de sănătate, după ce, până acum 20 de ani, a fumat chiar și patru pachete de țigări pe zi: ”De afară aşa se vede, că sunt sănătos. Mie fumatul mi-a făcut atât de rău, încât eu, care am fost sportiv de performanţă, abia urc 20 de trepte. Sunt o ţintă, am 83 de ani, am un BPOC (n.r. Boală Obstructiv Pulmonară Cronică), o boală de plămâni dobândită cu încredere şi entuziasm după 40 de ani de fumat. Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă”, declara Horia Moculescu la Antena Stars.

Nidia Moculescu: ”Eu și tata locuim împreună, gătim împreună, am grijă de el”

Iată însă că celebrul compozitor nu este singur, la vremuri grele, fiind supravegheat și ajutat îndeaproape de fiica lui, Nidia Moculescu (30 de ani), alături de care locuiește și acum, în apartamentul din zona Cișmigiu. Ea l-a lăudat mereu pe Horia, în interviurile tv: ”Tata mi-a fost și tată și mamă și străbunică și tot”. Contactată de reporterii Impact.ro, Nidia ne-a povestit, în exclusivitate, despre relația de suflet cu celebrul ei părinte: ”Tata e tata. Pentru mine nu e Horia Moculescu. Pentru mine e tata. Normal că îmi crește inima, când văd câtă lume îl admiră, dar e ciudat să mi-l imaginez ca pe marele compozitor Horia Moculescu! Locuim împreună, gătim împreună, am grijă de el, dar chef-ul este el, de departe! Mâncarea mea preferată, făcută de el, este pilaful. De Revelion și de Crăciun vom fi tot împreună, în casă!”.

EXCLUSIV. Fiica lui Horia Moculescu refuza sa-si paraseasca tatal bolnav. Gestul superb facut de Nidia
Nidia Moculescu

Recent, Nidia a lansat o piesă antrenantă, ”Am aripi să zbor”, cu mari șanse să prindă un loc fruntaș în topurile muzicale, a celebrului compozitor Mihai Alexandru, artist cu performanțe notabile și la Eurovision. Solista ne-a vorbit la superlativ despre visul împlinit: ”Pot să spun că a noastră colaborare e foarte veche, fiind prieteni de mulți ani. Piesa am înregistrat-o foarte repede, pentru că amândoi am știut exact ce vrem. Sper să fie un succes. Momentan pot doar să sper!”.

”Până la 30 de ani am stat într-un con de umbră, cu muzica, fiind speriată de cum m-ar vedea lumea, venind dintr-o familie, să zic… buclucașă!”

Întrebată de ce până acum a preferat să cânte doar în cluburi, Nidia a pus totul pe seama scandalurilor de pomină, din familie: ”Am stat într-un con de umbră, fiind speriată de cum m-ar vedea lumea, venind dintr-o familie, să zic… buclucașă!”. Ea ne-a mai făcut mărturisiri și privind compozițiile muzicale ale lui Horia Moculescu, alături de care, ocazional, a mai bifat câte un duet, la evenimente: ”Dintre piesele compuse de tatăl meu mie nu îmi place ”Salcia”. Mie îmi place ”Prima iubire și ultima!” Și cu asta am zis tot! El mi-a compus mai multe piese, momentan lucrăm la una nouă”. Dar iată că Nidia Moculescu ne dă vești bune și despre Mariana Moculescu, mama ei, care vreme de cinci ani a locuit în Italia, iar astă-vară a revenit la București: ”Acum mă înțeleg foarte bine cu ea”.

”Nu am fost niciodată o femeie fatală. Îmi plăcea să mă cațăr în copaci, să mă joc cu băieții”

Deși este foarte frumoasă, Nidia Moculescu nu a tânjit la o carieră de fotomodel: ”Nu am fost niciodată o femeie fatală. Îmi plăcea să mă cațăr în copaci, să mă joc cu băieții. Fetele mi s-au părut, de mică, izvor de răutate. Cel puțin la vârstă aceea, de 10-16 ani”. Deși a avut, de-a lungul timpului, și câteva decepții sentimentale, fiica lui Horia Moculescu privește în viitor cu optimism: ”Trebuie doar să găsești persoana potrivită ție. Din toate punctele de vedere! Compatibilitatea e cheia!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...