8.000 de soldați urmează să fie trimiși din Marea britanie în Europa de Est pentru exerciții extinse

Elena Avramescu 29.04.2022, 08:09
8.000 de soldați urmează să fie trimiși din Marea britanie în Europa de Est pentru exerciții extinse

Aproximativ 8.000 de trupe ale armatei britanice vor lua parte la exerciții în Europa de Est pentru a combate agresiunea rusă într-una dintre cele mai mari desfășurari de după Războiul Rece. Zeci de tancuri vor fi desfășurate în țări, de la Finlanda la Macedonia de Nord, în această vară, conform planurilor care au fost îmbunătățite de când Rusia a invadat Ucraina.

Soldați trimiși în Europa de Est pentru a combate agresiunea rusă

Li se vor alătura zeci de mii de trupe din NATO și alianța Forței Expediționare Comune, care include Finlanda și Suedia. Ministerul Apărării a declarat că acțiunea a fost planificată de mult și a fost îmbunătățită ca răspuns la invazia Rusiei asupra vecinului său la sfârșitul lunii februarie.

„Marea Britanie aduce o contribuție semnificativă la apărarea Europei și la descurajarea agresiunii ruse. Seria de exerciții ale armatei britanice este fundamentală pentru ambele. Amploarea desfășurării, împreună cu profesionalismul, pregătirea și agilitatea armatei britanice, vor descuraja agresiunea la o scară nemaivăzută în Europa în acest secol”, a declarat comandantul general al armatei de câmp Ralph Wooddisse, potrivit The Guardian.

Desfășurarea în Marea Britanie este de așteptat să ajungă la un vârf de aproximativ 8.000 de oameni care operează în Europa continentală între aprilie și iunie.

„Securitatea Europei nu a fost niciodată mai importantă. Aceste exerciții vor vedea trupele noastre să își unească forțele cu aliații și partenerii din NATO și Forța Expediționară Comună într-o demonstrație de solidaritate și forță într-una dintre cele mai mari desfășurări comune de după Războiul Rece”, a declarat secretarul apărării, Ben Wallace.

Trupe de la Husarii Regali ai Reginei au fost desfășurate și vor fi încorporate într-o brigadă blindată din Finlanda, care împarte o graniță terestră de 830 de mile cu Rusia. Exerciții alături de trupele americane au loc și în Polonia.

Soldati trimisi in Europa de Est pentru a combate agresiunea rusa
Soldati din Mare Britanie

Armata ucraineană întărește securitatea la granița cu Transnistria

Armata ucraineană întărește securitatea la granița cu Transnistria, o regiune susținută de Rusia din Moldova, a declarat joi un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

„Forțele de apărare continuă să îndeplinească sarcinile de luptă stabilite pentru protejarea și apărarea Odesei și a regiunii Odesa. De asemenea, în special, am consolidat protecția frontierei de stat cu așa-numita Transnistria, unde provocările rusești continuă pentru a creează anumiți generatori de tensiune pentru Odesa și regiunea Odesa”, a declarat Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, pentru Telegram joi.

La începutul acestei săptămâni, au avut loc o serie de explozii inexplicabile în anumite părți ale Transnistriei, pe care Ucraina le-a descris drept o provocare planificată a serviciilor de securitate ruse. Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a respins afirmațiile „senzaționale” conform cărora Rusia pregătește o ofensivă folosind trupele sale staționate în regiune, precum și recruții din Transnistria.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...