750 de lei pot lua acești români de la stat în ianuarie. Iată care sunt condițiile

Badea Violeta 16.11.2022, 20:49
750 de lei pot lua acești români de la stat în ianuarie. Iată care sunt condițiile

Anunț îmbucurător pentru o categorie de români! Guvernul condus de Nicole Ciucă dorește să sară, din nou, în ajutorul persoanelor cu venituri mici. Acestea ar putea primi 750 de lei de la stat în prima lună a anului viitor. Iată care sunt condițiile!

Noi ajutoare pentru români. Cine ar putea primi 750 de lei de la stat

Veste bună pentru români. Mai multe persoane ar putea beneficia de bani în plus, începând cu luna ianuarie a anului 2023. Tot de atunci, pensionarii vor primi pensii majorate, cel mai probabil cu 15%.

 „În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile.

Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, a precizat, zilele trecute, Nicole Ciucă.

Totodată, guvernanții s-au gândit să le mai facă o bucurie. Pe lângă pensiile mărite, pensionarii ar mai urma să încaseze 250 de lei tichete sociale pentru alimente, dar și 500 de lei, bani pentru achitarea facturilor la utilități.

De asemenea, pensionarii ar mai putea beneficia și de un alt ajutor. Acesta s-ar acorda o singură dată, sub forma one-off, pentru a acoperi diferenţa până la 4.000 de lei.

Citește și Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului. Cu cât se vor mări pensiile de la 1 ianuarie 2023!

Acești romani ar putea primi 750 de lei
Acești romani ar putea primi 750 de lei

Se discută și despre creșterea salariului minim brut de la 1 ianuarie 2023

Vești bune și pentru angajați. De curând, ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, lucru care s-ar putea întâmpla tot de la 1 ianuarie 2023. Întrebat dacă din cei 3.000 de lei, 200 de lei vor fi neimpozabili, oficialul a răspuns:

„Din jumătatea anului 2022 a pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei, pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, unde statul nu percepe nicio taxă.

Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm.”

Citește și Efectul măririlor de salarii în primării: „Guvernul a alocat 726 de milioane de lei unor localități mici din țară, cam 3000”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...