500 de soldați ruși, uciși sau răniți în Ucraina: „Vor fi mai multe astfel de lovituri, deoarece identificăm locațiile inamicului”

Elena Avramescu 04.01.2023, 07:33
500 de soldați ruși, uciși sau răniți în Ucraina: „Vor fi mai multe astfel de lovituri, deoarece identificăm locațiile inamicului”

Statul Major General al Armatei ucrainene a făcut o declarație surprinzătoare, spunând că a fost finalizată o nouă lovitură dură asupra trupelor Moscovei. În acest sens, în jur de 500 de soldați ruși au fost uciși sau răniți, după ce o rachetă a lovit o cazarmă din regiunea Herson, în sudul Ucrainei.

O lovitură puternică asupra Moscovei a dus la moartea a 500 de soldați ruși

„Inamicul continuă să sufere pierderi. A fost confirmat faptul că, pe 31 decembrie, Forțele de Apărare ucrainene au lovit o fortăreață inamică de trupe și echipamente în apropiere de Ciulakivka, regiunea Herson. Aproximativ 500 de soldați inamici au fost răniți și uciși. Vor fi mai multe astfel de lovituri, deoarece identificăm locațiile inamicului”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene din sud, pentru televiziunea ucraineană.

Cu toate acestea, informația nu s-a putut verifica din surse independente, iar de la Moscova n-a venit nicio comunicare până acum.

Însă un blogger de război rus foarte citit, cunoscut sub numele de „Operațiunea Z”, a declarat marți, într-o postare pe Telegram, că este imposibil să se nege faptul că Ucraina vizează acum cazărmi și alte fortărețe ale trupelor rusești cu HIMARS. Tot bloggerul a inclus Ciulakivka în seria de lovituri asupra trupelor rusești despre care a spus că au avut loc în decembrie.

soldati rusi
Soldati rusi in Ucraina

Volodimir Zelenski, mesaj important pentru ucraineni

În cursul serii de marți, preşedintele Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor că Rusia se pregăteşte de o nouă mobilizare şi de o nouă ofensivă, iar Ucraina trebuie să-şi consolideze apărarea, iar pentru aceasta contează pe sprijinul internaţional.

„Am început acest an cu ceea ce Ucraina are cea mai mare nevoie în acest moment, în ajunul noilor procese de mobilizare pregătite de statul terorist. Acum este momentul în care, împreună cu partenerii noştri, trebuie să ne consolidăm apărarea. Nu avem nicio îndoială că actualii stăpâni ai Rusiei vor arunca în luptă tot ce le-a mai rămas şi pe toţi cei pe care îi pot aduna pentru a încerca să întoarcă cursul războiului sau măcar să-şi amâne înfrângerea”, a continuat preşedintele ucrainean.

Noi trebuie să perturbăm acest scenariu rusesc. Ne pregătim pentru asta. Teroriştii trebuie să piardă. Orice încercare de nouă ofensivă a lor trebuie să eşueze. Aceasta va fi înfrângerea finală a statului terorist. Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată. De dragul vieţii. Le mulţumesc tuturor partenerilor care înţeleg acest lucru”, a spus Zelenski.

În încheiere, acesta a mai precizat că Norvegia va furniza Ucrainei gaz, dar şi armament, iar rolul Norvegiei poate să devină unul cu adevărat istoric în apărarea Europei, iar în privința Olandei, ajutorul este legat de judecarea crimelor de război de care se face vinovată Rusia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...