Scene cumplite în Ucraina. Cel puțin 10 morți și 68 de răniți într-un bombardament în centrul Hersonului

Elena Avramescu 25.12.2022, 08:52
Scene cumplite în Ucraina. Cel puțin 10 morți și 68 de răniți într-un bombardament în centrul Hersonului

O nouă tragedie în Ucraina, soldată cu alte decese. Din nefericire, cel puţin cinci persoane au murit iar alte 20 au fost rănite într-un bombardament al forţelor ruse în centrului oraşului Herson din sudul Ucrainei, printre care și o fetiță de șase ani. Anunțul a fost dat de către consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko, potrivit Agerpres.

Un nou atac în Ucraina, soldat cu 10 morți

UPDATE 25 decembrie, ora 8:52. Din păcate, numărul persoanelor rănite în atacul rusesc asupra oraşului Herson a crescut, fiind vorba despre 68 de răniți.

„În prezent, avem teribile numere. Deocamdată, ştim despre 68 de persoane rănite în urma atacului invadatorilor ruşi asupra regiunii Herson”, a spus șeful administraţiei militare din Herson, Iaroslav Ianuşevici, a declarat pe Telegram.

În plus, cel puţin 10 persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă dimineaţă, conform autorităţilor ucrainene. Ianuşevici a ținut să le spună locuitorii din Kherson să evacueze locul cât mai rapid posibil, în special pe cei din apropierea râului Dnipro, din cauza bombardamentelor intense.

Știre inițială

Fetița rănită în urma atacului nemilos a fost dusă la spital cu multiple răni de schije, însă starea ei este gravă, a mai spus guvernatorul.

Se pare că forțele ruse au atacat părțile eliberate ale regiunii Herson de 74 de ori cu arme artilerie, mai multe lansatoare de rachete, obuze de mortiere și tancuri, a mai spus el.

La scurt timp după aflarea acestei cumplite vești, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat un act de teroare cu scopul de a intimida ucrainenii, a mai spus consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko.

„Dimineaţa, sâmbătă, în ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Acestea nu sunt instalaţii militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, este a ucide pentru a intimida şi de plăcere”, a scris preşedintele Zelenski pe social media.

În cele din urmă, trupele Kievului au reuşit să-i alunge pe ruşi din oraş în urma unei contraofensive.

Hersonul se află sub controlul Ucrainei încă de la jumătatea lui noiembrie, fiind astfel o ţinta regulată, în ultimele săptămâni, a mai multor atacuri ruseşti care vizează mai ales instalaţii energetice.

5 morti si 20 de raniti intr-un bombardament in centrul Hersonului
5 morti si 20 de raniti in Herson

Mesajul lăsat de SUA către Vladimir Putin

Statele Unite i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să „admită în sfârșit realitatea” și să-și retragă forțele din Ucraina. Mesajul a venit după ce președintele rus a numit pentru prima dată invadarea Ucrainei un război și nu o operațiune militară specială, așa cum susținea inițial.

„Din 24 februarie, Statele Unite şi restul lumii ştiau că ‘operaţiunea militară specială’ era un război neprovocat şi nedrept împotriva Ucrainei. În sfârşit, după 300 de zile, Putin a numit războiul pe nume. Ca următor pas în recunoașterea realității, îi chemăm să pună capăt războiului prin retragerea forțelor sale din Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Mai mult de cât atât, Camera Reprezentanților, controlată de democrați, a Congresului SUA a dat vineri aprobarea finală unui pachet de ajutor de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

După vizita la Washington, președintele Volodomir Zelenski a obținut de la Joe Biden promisiunea că Ucraina va primi sisteme de rachete Patriot, ceea ce va mări capacitatea Kievului de a riposta bombardamentelor la care armata rusă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...