5 utilizări ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie. Soluția banală care face minuni

Diana Radu 17.01.2020, 12:23
5 utilizări ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie. Soluția banală care face minuni

Dacă te-ai săturat de produsele de curățenie din comerț care îți atacă pilea, care au un miros foarte înțepător și care sunt foarte costisitoare, poți apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient îți va face bucătăria să strălucească. Iată o listă cu cinci utilizările ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia bucătăriei

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient excelent pentru curățenie. Poate fi folosit singur sau în combinație cu alte ingrediente naturale, cum ar fi oțetul, sarea și lămâile. Bicarbonatul de sodiu este o soluție eficientă și puțin costisitoare pentru curățarea cuptorului sau a vaselor pline de grăsime. Te poate ajuta și cu petele de grăsime greu de înlăturat. În plus, bicarbonatul de sodiu elimină inclusiv mirosurile neplăcute.

bicarbonat de sodiu, curatenie, bucatarie
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia bucătăriei

Bicarbonatul de sodiu elimină petele de grăsime de pe vase

Trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru spălarea vaselor, dar și pentru aliminarea petelor de grăsime arsă. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate elimina petele de ulei de pe faianță, de pe frigider, de pe cuptor, dar și de pe gresie. Tot ce trebuie să faci este să bresari bicarbonat de sodiu pe un burete umezit și să freci pata timp de câteva secunde. După acest pas șterge suprafața respectivă cu o lavetă sau cu o cârpă curată.

Bicarbonat de sodiu te ajută să cureți tacâmurile din argint

Pentru a reda strălucirea tacâmurilor din argint, prepară o pastă din trei părți de bicarbonat de sodiu și o parte apă, apoi curăță-le, folosind o cârpă curată sau un burete. Clătește bine și șterge-le cu o cârpă uscată. Efectele sunt uimitoare.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea podelei din bucătărie

Chiar și podeaua din bucătărie poate fi lustruită cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-o  găleată cu apă călduță, o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Șterge apoi cu mopul. Podelele vor străluci de curățenie, dar atenție însă, nu-l folosi pe suprafețe lăcuite.

Bucarbonatul de sodiu desfundă țevile de la chiuvetă

În cazul în care ai observat că apa nu se mai duce așa cum ar trebui la chiuvetă, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a desfunda țevile. Tot ce trebuie să faci este să torni un plic de bicarbonat de sodiu în scurgerea afectată și să aștepți 15 minute ca să acționeze. După ce timpul a expirat toarnă apă fiebinte. Astfel, conductele se vor decongestiona eficient, fără soluții dăunătoare mediului.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea cuptorului cu microunde

Puțin bicarbonat de sodiu, apă și oțet, și cuptorul cu microunde va fi ca nou. Atenție însă că amestecul trebuie fiert mai întâi câteva minute, iar apoi folosit. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

Urmăriți Impact.ro și pe